Spausdinti šį puslapį

Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginys Rudaminoje

2017-03-15, 12:01
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginys Rudaminoje Elena Radevič

Kovo 10 dieną Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Rudaminos daugiafunkciniame kultūros centre skambėjo visiems gerai pažįstama Marijono Mikutavičiaus daina. Penktadienio vakarą, įgyvendinant projektą „Svarbi Man Diena“, vaikai atvyko į centrą ir sudalyvavo įdomiame edukaciniame užsiėmime, kuriuo metu buvo kuriama ir šokama. Renginio pradžioje buvo kalbama apie visiems svarbią šventę, apie šios šventės istoriją, apie Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį kitais metais. Antroje renginio dalyje, darželinukai ir mokiniai turėjo galimybę patys sau pasigaminti segę geltonos, raudonos ir žalios spalvos.

Vėliau prasidėjo tikri lietuvių liaudies šokiai, kuriuos paruoše vaikų šokių grupė „Žiogeliai“. Visi dalyviai kartu su „Žiogeliais“ šoko „Dūda“ ir „Sukčius“ kompozicijas. Įdomiausiai vaikams buvo kartu šokti su geltonais, žaliais ir raudonais balionais pagal M. Mikutavičiaus dainą „Pasveikinkit vieni kitus“. Kai kurie tėveliai negalėjo atsispirti ir taip pat prisijugė prie nuostabios jaunųjų šokėjų komandos. Vaikai ir jų tėveliai liko sužavėti ir pasveikino vieni kitus su gražia Kovo 11-osios švente.

Šventės organizatoriai dėkoja Lietuvos Kultūros Tarybai, kuri dalinai finansavo šį renginį pagal projektą „Svarbi Man Diena“.

Elena Radevič

 

Komentuoti