I. Degutienė: stokime į Baltijos kelią kasdien

2011-08-23, 10:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkės teigimu, Baltijos kelias buvo triumfo valanda kelyje į nepriklausomybę, į kurį privalome stoti naujai diena iš dienos.
Seimo Pirmininkė Irena Degutienė teigia, kad 1989 metais įvykęs Baltijos kelias buvo Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonių triumfo valanda kelyje į nepriklausomybę ir ragina kasdien vis iš naujo prisiminti šio kelio pamokas bei į asmeninį Baltijos kelią stoti naujai diena iš dienos, rašoma Pirmininkės pranešime spaudai.


„1989 vasarą Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės stojo į Baltijos kelią prieš melą ir prievartą, slėgusius mus nuo pat nuskalstamo 1939 metų pakto, ir už savo laisvę ir savo valstybių nepriklausomybę. Tuomet tiesa mus išlaisvino iš penkiasdešimties metų okupacijos pančių ir šis įvykis tapo visų mūsų triumfo valanda kelyje į nepriklausomybę“, – sako I. Degutienė.
Seimo Pirmininkė pabrėžia, kad iki šiol Baltijos kelio negalime prisiminti be jaudulio ir primena, kad tikroji laisvė neįmanoma be Baltijos kelyje sušvitusių vertybių ir jame išmoktų pamokų.
„Šiandien visi – ir mes, stovėję Baltijos kelyje, ir tik iš vadovėlių, pasakojimų ir archyvinių kadrų apie jį žinanti jaunoji karta privalome iš naujo mokytis tuomet mus sutelkusių pamokų. Privalome suprasti, kad tikroji laisvė nėra įmanoma be svaraus kiekvieno iš mūsų asmeninio indėlio į ją. Turime ir šiandien diena iš dienos stoti į asmeninį Baltijos kelią, kuriame drauge įveiksime visus sunkumus, iššūkius ir problemas“, – sako I. Degutienė.
 
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24