Prasideda Gedulo ir Vilties dienos renginiai

2011-06-11, 11:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)


Šeštadienį prie tremtinių jurtos Rumšiškėse bus prisimintos pirmosios masinės tremtys į Sibirą, informuoja Lietuvos radijas.
Renginyje, skirto Gedulo ir Vilties dienos 70-mečiui paminėti, su Lietuvai tragiško įvykio liudininkais bendraus prezidentė Dalia Grybauskaitė ir profesorius Vytautas Landsbergis.


Šeštadienio vidurdienį į Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse susirinks Laptevų jūros tremtinių brolijos „Lapteviečiai“ nariai. Šalia etnografinių sodybų čia pastatyta Sibiro jurtą primenanti žeminė, kokioje buvo priversti gyventi į šiaurę išvežti žmonės: iš velėnų suręsta drėgna ir be grindų pašiūrė, o vietoj lango įdėtas ledo luitas.
Dabar čia lankosi moksleiviai iš visos Lietuvos, pasižiūrėti gyvo tremties simbolio atvyksta ir Lietuvoje dirbantys diplomatai, praneša Lietuvos radijas.
Susirinkę pirmųjų masinių trėmimų iš Lietuvos liudininkai šiandien Rumšiškėse dalinsis savo prisiminimais, pristatys naujas apie tremtį išleistas knygas. Šis renginys skirtas okupacijos ir genocido dienoms atminti, kai prieš 70 metų į šaltį ir nežinią buvo išvežta daugybė šalies inteligentų.

Eglė Merkytė
Lietuvos radijas

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24