„Lituanikos“ skrydžio per Atlantą 80-mečiui skiriama nauja pašto ženklų paroda

2013-07-11, 09:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 12 d. 10 val. Vilniaus centrinio pašto (Gedimino pr. 7) operacijų salėje pristatoma filatelisto Vyginto Bubnio pašto ženklų, vokų ir atvirlaiškių kolekcija „Oro paštas Lietuvoje: iš Lietuvos ir į Lietuvą“.

Liepos 12 d.  10 val. Vilniaus centrinio pašto (Gedimino pr. 7) operacijų salėje pristatoma filatelisto Vyginto Bubnio pašto ženklų, vokų ir atvirlaiškių kolekcija „Oro paštas Lietuvoje: iš Lietuvos ir į Lietuvą“.

S. Dariaus ir S. Girėno pilotuojama „Lituanika“ laikoma pirmuoju tiesioginiu transatlantinių oro pašto  reisu iš JAV į Lietuvą. Iki legendinio skrydžio laiškai iš Lietuvos buvo gabenami į Pietų Ameriką  iš Berlyno dirižabliu „Graf Zeppelin“

Kolekcija „Oro paštas Lietuvoje: iš Lietuvos ir į Lietuvą“ eksponuojama Lietuvoje pirmą kartą. Ji bus demonstruojama tik iki liepos 19 d.

Pristatant parodą dalyvaus susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas, AB Lietuvos paštas generalinė direktorė Lina Minderienė, Orlaivių avarijų ir incidentų tyrimų vadovas Bronius Merkys,  kolekcininkas Vygintas Bubnys.  

Išsamiau apie Lietuvos oro pašto istoriją ir Lituanikos skrydį kviečiame sužinoti parodos atidaryme.

www.sumin.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24