TRIJŲ BALTIJOS ŠALIŲ UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAI KARTU SU JAV VALSTYBĖS SEKRETORE VILNIUJE PAGERBĖ LAISVĖS KOVOTOJŲ ATMINIMĄ

2011-07-01, 15:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje liepos 1 dieną Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai Audronius Ažubalis, Girtas Valdis Kristovskis ir Urmas Paetas Seime susitiko su JAV valstybės sekretore Hillary Clinton bei pagerbė Laisvės kovotojų atminimą.


Kartu su Seimo Pirmininke Irena Degutiene Baltijos šalių ministrai ir JAV valstybės sekretorė padėjo vainiką prie Seimo gynėjų memorialo.



Lietuvos diplomatijos vadovas dar kartą pabrėžė Baltijos šalių vienybės svarbą sėkmingoje kovoje už laisvę ir padėkojo JAV už ilgametę paramą ir aneksijos nepripažinimo politiką.

Prie gynybinės sienos prie Seimo (Seimo nuotr.)„Kiekvieną kartą, kai prisimename tuos, dėl kurių ilgametės kovos ir atsidavimo negailint net savo gyvybės, atkūrėme nepriklausomas ir demokratines Estijos, Latvijos ir Lietuvos valstybes, mename ir mūsų tautų laisvės kovų draugus užsienyje. Neabejotinai JAV yra pirmosios šiame mūsų „dėkingumo sąraše“. Puikiai žinodami, kokia svarbi yra minties laisvė, dabar jau ir patys visapusiškai remiame demokratijos sklaidą ir demokratinių visuomenių stiprėjimą regione“, – sakė A.Ažubalis.
Jis taip pat pasveikino kolegas su Lietuvos, Latvijos ir Estijos diplomatinių santykių su JAV atkūrimo dvidešimtmečiu.

urm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24