Gyvosios istorijos festivalis – tradicijų tąsa ir Valstybės dienos įprasminimas

2011-07-09, 07:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi tarptautiniame eksperimentinės archeologijos festivalyje „Gyvosios archeologijos dienos" Kernavėje.

Tryliktą kartą rengiamame festivalyje šalies vadovė susipažino su eksperimentinės archeologijos meistrų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Vokietijos ir Vengrijos atkurtais autentiškais buities įrankiais, ginklais, senovės žmonių gyvenimo būdu ir buitimi.


Šalies vadovė pabrėžė, kad šiuo tarptautiniu renginiu pažymima viena iškiliausių mūsų tautos ir valstybės istorijos datų - Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Ši šventė dar kartą įprasmina valstybei ir jos žmonėms svarbią dieną, ugdo pagarbą savo kraštui ir stiprina valstybingumą.
„Unikalios, šimtmečiais puoselėtos tradicijos ir papročiai yra mūsų valstybės pagrindas ir stiprybė. Gyvosios archeologijos dienos kasmet su jomis supažindina dešimtis tūkstančių žmonių. Tai ne tik prasmingas valstybės dienos paminėjimas, bet ir užtikrinta tradicijų tąsa", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Apžiūrėjusi festivalyje įsikūrusias senovės žmonių gyvenimą atkuriančias gyvenvietes, valstybės vadovė pabrėžė, kad gyvoji archeologija nukelia mus į praeitį ir suteikia progą patiems iš arti pajusti tų laikų dvasią ir gyvenimo būdą, prisiliesti prie senųjų amatų, šokių ir dainų.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24