Kaune paminėtos 78-osios S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio ir žūties metinės

2011-07-15, 17:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienio popietę Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinėse paminėtos 78-osios S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą ir jų žūties metinės.
Minėjimo vedėjas Vilius Kaminskas susirinkusiems žmonėms priminė S.Dariaus ir S.Girėno kelionės per Atlantą istoriją, pasiruošimą skrydžiui bei vargus ir sunkumus, kuriuos teko patirti Lietuvos didvyriams.


„Šių dalykų pamiršti negalima, tai turėtų būti pareiga, patriotiškai auklėjant lietuvius, pasižiūrėti į XXa. pradžią ir įvertinti šių žmonių pasiryžimą. Šie žmonės į Lietuvą atvežė krepšinį - antrąją mūsų religiją, kuri sugeba taip suvienyti tautą, kaip niekas kitas. Negalime užmiršti šių didvyrių pasiekimų aviacijos pasaulyje. Gaila, kad prisimename S.Darių ir S.Girėną retokai - tai galėtų būti puikus patriotizmo pavyzdys jaunimui", - apgailestavo Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas.
Renginio metu skambėjo Kauno vyrų choro „Perkūnas" atliekami kūriniai, Irenos Jacevičienės kūrybos eilės, skirtos S.Dariaus ir S.Girėno žygdarbiui, kalbas sakė Išeivijos idėjų centro atstovas Modestas Mastaitis bei S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Dalia Bertašienė.
 
kaunas.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24