Lydekai paliepus – nei valties, nei tinklų

2013-04-19, 10:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vakar Utenos regiono aplinkosaugininkai, surengę reidą Ignalinos rajone, ilgai stebėjo Svirkų ežerą. Jų kantrybė pasiteisino. Inspektoriai pastebėjo, kad valtimi į ežerą išplaukęs vyriškis pradėjo tikrinti užmestus tinklus.

Sulaikius brakonierių paaiškėjo, kad jis buvo sugavęs 6 lydekas ir 3 šapalus, taip pat salatį ir karšį. Šis pažeidėjas Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams jau pažįstamas. Tai Didžiasalio miestelio gyventojas D.G. Praėjusį pavasarį inspektoriai jį už brakonieriavimą jau buvo sulaikę. Už pakartotinai padarytą tokį pat pažeidimą šiam brakonieriui gali būti skirta iki 1000 Lt administracinė bauda.

Už neteisėtai sugautas žuvis jis turės atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri įvertinta 4669 litais. Kaip pajuokavo Utenos RAAD‘o Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Sigitas Latvėnas, lydekai paliepus, brakonierius neteks ne tik beveik 6 tūkst. litų, bet ir valties, kuri, kaip ir tinklai, bus konfiskuota.

Šiuo metu visoje šalyje tęsiasi akcija „Lydeka 2013“, skirta lydekų ištekliams apsaugoti. Aplinkosaugininkai nuolat organizuoja reidus prie vandens telkinių ir juos stebi. Lydekai paliepus, nepasislėps nei vienas brakonierius...

Aplinkos ministerijos informacija

www.l24.lt

ultimatefishing.ru

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24