Brakonieriai nebegalės tapti inspektoriais

2013-03-25, 11:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasirašė įsakymą, kuris patobulina ir sugriežtina asmenų, norinčių tapti neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, priėmimo tvarką.

„Vienas iš esminių momentų, mano galva, – tai, kad užkertamas kelias į neetatinių inspektorių gretas įsilieti brakonieriams arba asmenims iš jų aplinkos. Vieša paslaptis, kad iki šiol tokių asmenų pasitaiko. Jie, naudodamiesi savo pareigomis ir gaunama informacija, gali perspėti bendrininkus apie planuojamus reidus ar patikrinimus, tokiu būdu niekais paversdami inspektorių pastangas sučiupti brakonierius“, - teigia ministras V. Mazuronis.

Naujoji priėmimo tvarka numato, kad neetatiniais inspektoriais negali tapti asmenys, kurie per dešimt metų buvo du ar daugiau kartų bausti už aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimus. Tikimasi, kad šis reikalavimas taps kur kas patikimesniu nei iki šiol filtru, padėsiančiu „atsijoti“ piktavalius ar galimus pažeidėjus.

Sugriežtinta pretendentų į neetatinius inspektorius egzaminų tvarka. „Praktika parodė, kad kartais dėl nepakankamo inspektorių pasirengimo ar netinkamų veiksmų pažeidėjams teismuose pavykdavo išsisukti nuo atsakomybės. Dabar to nebebus, juolab kad Aplinkos ministerijai pavaldžios institucijos organizuos nuolatinius inspektorių mokymus“, - sako V. Mazuronis.

Naujoji tvarka taip pat suteikia daugiau galimybių tapti neetatiniais inspektoriais tiems, kurie to nori ir atitinka reikalavimus – dažniau vyks priėmimo komisijų posėdžiai. „Todėl žmones, kuriems iš tikrųjų rūpi aplinka, kurie yra pasiryžę aukoti savo laisvalaikį jai išsaugoti, kviečiu kreiptis į regioninius aplinkos apsaugos departamentus, išlaikyti egzaminus ir įsilieti į aplinkosaugininkų gretas“, - ragina ministras.

Jo žodžiais, tokį pasiryžimą jau parodė būrys Vilniaus policijos pareigūnų, ką tik tapusių neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais. „Neabejoju, kad jų žinios ir patirtis labai pravers. O pažeidėjams siunčiame labai aiškų signalą – mūsų pajėgos gausėja, į jas įsilieja vis daugiau profesionalų. Todėl patarčiau mesti mintis apie brakonieriavimą ir verčiau užsiimti visuomenei naudinga veikla“, - reziumuoja ministras V. Mazuronis.

www.am.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24