Lietuvos zoologijos sodo laukia pertvarka

2013-02-25, 13:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rytoj baigiasi terminas pateikti dokumentus konkursui Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus pareigoms užimti. Šį konkursą Aplinkos ministerija paskelbė, siekdama iš esmės pertvarkyti ir modernizuoti Kaune įsikūrusį Lietuvos zoologijos sodą. Iš naujojo vadovo tikimasi ne tik sumanumo, ryžto, vadybinių gebėjimų, bet ir užsidegimo šį sodą paversti šiuolaikiniu gamtosauginiu, edukaciniu, rekreaciniu centru, patraukliu ir pasididžiavimo vertu turizmo objektu.

Ministerija pakvietė dalyvauti šiame konkurse iniciatyvius, nebijančius iššūkių, turinčius aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažiau kaip trejų metų vadovavimo įmonei ar įstaigai arba jos padaliniui patirties žmones. Pretendentai kartu su dokumentais Aplinkos ministerijos Personalo skyriui turi pateikti ir laisva forma raštu nusakytą savąją Lietuvos zoologijos sodo viziją. Išsamesnės informacijos galima rasti ministerijos tinklalapio rubrikoje „Konkursai ir atrankos į valstybės tarnybą“, taip pat teirautis tel. 8~5 266 3493.

Paskirti naująjį Lietuvos zoologijos sodo direktorių numatoma ne vėliau kaip iki balandžio mėnesio. Iki gegužės mėnesio turėtų būti baigta šiuo metu rengiama, naudojantis ES parama, sodo galimybių studija. Ji parodys, kiek lėšų reikėtų esminei jo pertvarkai. Parengus galimybių studiją ir detalųjį planą, bus pradėti rengti techniniai projektai, o vėliau – paraiškos ES 2014-2020 m. paramos laikotarpio finansavimui gauti. Šios lėšos būtų naudojamos jau konkretiems renovacijos darbams, kurie, manoma, užtruktų apie penkerius metus.

Kaip sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, dabartinė vienintelio valstybinio mūsų zoologijos sodo būklė nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų ir labiau kelia gailestį čia laikomiems gyvūnams, nei skatina juos pažinti. Kai kurie voljerai pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų. Todėl vienas svarbiausių uždavinių – zoologijos sodą pertvarkyti taip, kad jis būtų kuo labiau pritaikytas prie jame įkurdintų gyvūnų natūralios aplinkos, išplėsti ir praturtinti ekspozicijas, sukurti daugiau ir patrauklių edukacinių bei poilsio zonų lankytojams.

Sėkmingai pertvarkai reikia ne tik sukaupti daug lėšų, bet ir inicijuoti sodui išlaikyti pajamų teikiančią veiklą, plėtoti originalius edukacinius projektus. Šiuo požiūriu dabartinį Lietuvos zoologijos sodą gerokai lenkia ir Lietuvos jūrų muziejus Klaipėdoje, ir kaimyninių šalių zoologijos sodai. Pavyzdžiui, Estijoje gyvena perpus mažiau žmonių nei Lietuvoje, o Talino zoologijos sodas kasmet sulaukia 200 tūkstančių lankytojų daugiau nei mūsiškis Kaune. Ar per keletą metų atnaujinus ir rekonstravus Lietuvos zoologijos sodą jis taps vienu moderniausių regione, labai daug priklauso nuo naujojo vadovo pastangų ir gebėjimų.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24