Įvežamos įveisti žuvys bus griežtai kontroliuojamos

2013-02-24, 10:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Viešojoje erdvėje pasigirdusios abejonės, ar mūsų ežerai nebus apkrėsti žuvų ligomis, jeigu konkursą šalies valstybiniams vandens telkiniams įžuvinti laimėtų įmonė, kuri ne pati augina žuvis, o perka jas iš kaimyninių šalių, tėra tik žaidimas „kas būtų, jeigu būtų...“.

Visų pirma konkurso sąlygos nustato, kad žuvys turi būti įsigyjamos ir įveisiamos pagal Žuvivaisos valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose taisykles ir atitikti griežtus veterinarijos reikalavimus. Ištekliams atkurti į vandens telkinius leidžiama išleisti tik sveikas žuvis, ir tai reikia patvirtinti dokumentais.

Taip pat yra nustatyta, kad šios žuvys turi būti kilusios iš laikymo vietos, kurioje gaištamumas nėra padidėjęs ir kuri nebuvo apimta akvakultūros gyvūnų ligos. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tikrins kiekvieną įvežamų įveisti žuvų siuntą ir taip bus užkertamas kelias įveisiant įvežtas žuvis išplatinti jų ligas.

Aplinkos ministerija, siekdama, kad įveisimas vyktų skaidriai ir nebūtų „valdiškas“, konkurso sąlygose numatė prievolę jį laimėjusiam asmeniui dar iki įveisimo pakviesti atitinkamo regiono aplinkos apsaugos departamento atsakingą darbuotoją, kad jis patikrintų numatomų įveisti žuvų kokybę ir kiekį. Tokie darbuotojai jau yra paskirti.

Jie privalo dalyvauti sveriant, pakraunant į pervežimo tarą ir išleidžiant į vandens telkinius žuvų jauniklius. Žuvų įveisimo skaidrumui užtikrinti paskirti ir atsakingi Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai.

Apie kiekvieną žuvų įveisimą visuomenė bus iš anksto viešai informuojama. Aplinkos ministerija kviečia žvejus ir kitus visuomenės atstovus dalyvauti įveisiant žuvis ir patiems įsitikinti įveisiamų žuvų kokybe ir kiekiu.

www.am.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24