Laukiama pastabų dėl parengtų Lietuvos ir Lenkijos pasienio regiono planavimo dokumentų

2013-02-18, 12:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministerijos užsakymu yra parengta Lietuvos ir Lenkijos pasienio regiono teritorijos plėtros plano koncepcija ir strateginio pasekmių aplinkai vertinimo ataskaita. Šie dokumentai praėjusią savaitę buvo pristatyti valstybės institucijų atstovams ir suinteresuotai visuomenei.

Su koncepcijos sprendiniais ir minėtąja ataskaita galima susipažinti Aplinkos ministerijos tinklalapio www.am.lt rubrikoje „Teritorijų planavimas/ Rengiami projektai“. Savo pastabas ir pasiūlymus visuomenė gali teikti iki vasario 23 d. Aplinkos ministerijai (A. Jakšto g. 4/9, LT-01105 Vilnius, tel. 8~5 266 3661, faks. 8~5 266 3663, el. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.">Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) ir planą rengiančiai IĮ „Atkulos projektai“ (Savanorių pr. 11A-83, LT-03116 Vilnius, tel. 8~5 216 2869, faks. 8~ 5 216 3647, el. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Nors Lietuvos ir Lenkijos pasienio regionas užima tik nedidelę Baltijos jūros regiono dalį, tačiau yra svarbus visai Europos Sąjungai, kadangi tai yra jos sausumos vartai. Šis regionas pasižymi švaria aplinka, gražiu kraštovaizdžiu. Čia netankus gyvenviečių tinklas, nėra pramonės ar gavybos objektų. Regioną kerta tarptautinis transporto koridorius, kuriame yra „ViaBaltica“ ir „RailBaltica“ magistralių trasos, energetinės infrastruktūros jungtys.

Pagrindiniai regiono siekiai, kaip per pristatymą sakė projekto vadovė Laimutė Janulienė, – ekologiška tvari aplinka, ekonominė plėtra, saugumas, pasiekiamumas ir patrauklumas. Čia tikslinga saugoti gausius rekreacinius išteklius, biologinę įvairovę, gamtos vertybes ir kultūros paveldą, skatinti smulkųjį verslą, aktyvinti gyventojų verslumą, stiprinti mažas ir vidutines įmones, plėtoti tvarų žemės ūkį, miškininkystę ir žuvininkystę.

Įvertinus gamtosauginius ir kitus reikalavimus, teritorijų panaudojimo reikmes, atsižvelgus į infrastruktūros kūrimo, transporto, rekreacijos ir kitus poreikius, specialiajame Lietuvos ir Lenkijos pasienio regiono plėtros plane siekiama numatyti jo teritorijos naudojimo ir apsaugos pagrindines nuostatas, bendrą kaimyninių valstybių veiklos šioje teritorijoje strategiją, sėkmingo savarankiško savivaldybių bendradarbiavimo abipus sienos gaires.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24