Nedrausmingiems vairuotojams baigiasi ramus gyvenimas

2013-02-14, 11:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministerija siūlo suteikti visas teisines galimybes aplinkos apsaugos pareigūnams bausti vairuotojus už miško paklotėje, pievoje, prie vandens telkinio ar neleistinoje saugomos teritorijos vietoje pastatytą automobilį. Kaip sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, dabar aplinkosaugininkai gali bausti tokius pažeidėjus tik jų akivaizdoje, o aptikę paliktą automobilį be vairuotojo neturi teisės surašyti administracinį teisės pažeidimo protokolą.

Tačiau, kaip rodo patirtis, pažeidimas dažniausiai užfiksuojamas ne pažeidėjo akivaizdoje, o patį pažeidėją sudėtinga surasti. Todėl vairuotojai, pažeidę lankymosi miške taisykles, vandens apsaugos ar saugomų teritorijų apsaugos reikalavimus, lieka nenubausti.


Minėtajam siūlymui įgyvendinti Aplinkos ministerija parengė Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) ir Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas ir pateikė jas Vyriausybei svarstyti. Atsižvelgus į tai, kad pažeidimą gali būti padaręs ir ne transporto priemonės savininkas, siūloma Saugaus eismo automobilių keliais įstatymu jį įpareigoti, kad duomenis apie jam priklausančią transporto priemonę vairavusį asmenį teiktų ne tik policijos, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnams.

Tais atvejais, kai savininkas aplinkosaugininkams nepateikia reikiamų duomenų, jam turi būti numatyta administracinė nuobauda. Todėl Aplinkos ministerija siūlo keisti ir atitinkamą ATPK nuostatą.

Galimiems nesusipratimams išvengti taip pat siūloma nustatyti, kad transporto priemonės savininkas aplinkosaugos pareigūnams privalo pranešti ne tik ją vairavusio asmens vardą ir pavardę, bet ir asmens kodą, tapatybę patvirtinančio dokumento pavadinimą, išdavimo datą, numerį, išdavusią instituciją ir gyvenamosios vietos adresą.

Jeigu bus priimtos Aplinkos ministerijos siūlomos teisės aktų pataisos, tai padės ne tik nubausti neleistinoje vietoje statomų automobilių vairuotojus, bet ir gerokai sumažinti miško pakločių, pievų, pakrančių niokojimą.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24