Per susitikimus su ambasadoriais aptartos bendradarbiavimo perspektyvos

2013-01-15, 15:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien aplinkos ministras Valentinas Mazuronis susitiko su Japonijos, Azerbaidžano ir Italijos nepaprastaisiais ir įgaliotaisiais ambasadoriais Lietuvoje. Per susitikimus buvo aptartos bendradarbiavimo su šiomis valstybėmis aktualijos ir perspektyvos.

Pokalbio su Japonijos ambasadore Kazuko Shiraishi metu daugiausia dėmesio skirta energetikos klausimams, aptartos branduolinės energetikos Lietuvoje galimybės. Japonija, pasak ponios Kazuko Shiraishi, – ne tik pažangių, bet ir palankių aplinkai technologijų šalis, iš kurios Lietuva galėtų importuoti jai reikiamas technologijas. Abiem valstybėms naudingas bendradarbiavimas, kaip pažymėjo ministras Valentinas Mazuronis, galimas ne tik energetikos, bet ir kitose srityse, ir jį reikia skatinti.

Apie bendradarbiavimo perspektyvas ministras kalbėjosi ir su Azerbaidžano Respublikos ambasadoriumi Hasanu Mammadzada. Per susitikimą ambasadorius buvo supažindintas su Aplinkos ministerijos funkcijų įvairove. Jos veikla apima daugybę sričių – pradedant gamtos apsauga, biologinės įvairovės išsaugojimu ir baigiant senų daugiabučių namų renovavimu. Ambasadoriaus Hasano Mammadzados nuomone, Lietuvoje aplinkos būklė yra gera. Azerbaidžane išplėtota naftos, dujų gavyba, ir tai kelia nemažai aplinkosauginių problemų.

Apie problemas, trukdančias pradėti eksploatuoti pavojingų atliekų deginimo įrenginį, kurį „Tosikos“ įmonėje Šiaulių rajone pastatė italų bendrovė, per susitikimą su ministru Valentinu Mazuroniu kalbėjo Italijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Renato Maria Ricci. Ministras patikino, kad aktyviai dalyvaus ieškant tinkamiausių sprendimų, siekiant pakeisti susidariusią situaciją.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24