Aplinkos ministras V. Mazuronis: "Piktybiniams pažeidėjams pažadame tik buldozerius"

2013-01-08, 12:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, ragindamas užtikrinti, kad neteisėtų statybų atvejais prokurorai ne tik siektų panaikinti neteisėtai išduotus dokumentus, bet ir reikalautų, kad išdygę statiniai būtų griaunami.

"Neužtenka tik panaikinti statybos leidimo ar kitų dokumentų galiojimą, kaip daroma dabar. Prokurorai taip pat turi reikalauti, kad pastatai, kurie išdygo pažeidžiant teisės aktus ir kurių savininkai atsisako imtis priemonių pažeidimams ištaisyti, būtų be jokių skrupulų griaunami", – sako Valentinas Mazuronis.Tokia situacija yra susiklosčiusi dėl vadinamojo "Elijos" komplekso statybų Šventojoje ir poilsio namų, esančių A. Mickevičiaus g. 8, Palangoje.

Kitais atvejais, ministro nuomone, būtina ieškoti kompromisų. "Jeigu pastatų savininkai sutinka bendradarbiauti ir imtis priemonių objektams rekonstruoti ar pertvarkyti pagal teisės aktų reikalavimus, juos griauti būtų neprotinga. Reikia leisti ištaisyti klaidas", – pabrėžia aplinkos ministras.

Prokurorų taip pat prašoma imtis papildomų priemonių, siekiant apginti valstybės interesus. Konkrečiai – patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus asmenis, kurie vienokiais ar kitokiais veiksmais prisidėjo priimant neteisėtais pripažintus administracinius aktus, kurie uždegė "žalią šviesą" neteisėtoms statyboms. "Asmenys, padarę žalą valstybei ar pažeidę viešąjį interesą, negali likti nenubausti.

Priešingu atveju yra žeminamas valstybės autoritetas, menkinama valdžios institucijų reputacija, o tai tiesiogiai susiję su žmonių pasitikėjimu valstybe. Pagaliau kodėl mes visi turime mokėti už klaidas, kurias tyčia ar netyčia padaro valdininkai?",– sako Valentinas Mazuronis.

www.am.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24