Apie Dzūkijos gamtos turtus – iškalbingu žodžiu ir puikiomis nuotraukomis

2013-01-01, 08:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„Didžiųjų girių apsupty“ – tai naujas leidinys apie Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato gamtos ypatybes, įprastines ir saugomas rūšis bei buveines, gamtos paminklus, draustinius ir rezervatus. Jis išleistas naudojantis ES parama.

Be teksto autorių Algimanto Černiausko ir Mindaugo Lapelės nuotraukų, knyga gausiai iliustruota ir kitų žinomų gamtos fotografų – Eugenijaus Drobelio, Mindaugo Černiausko, Vytauto Knyvos, Giedriaus Valentukevičiaus – užfiksuotais gamtos vaizdais.

„Keliaujant po Dzūkiją, – rašoma knygoje, – kad ir kur pažvelgsi, visur pušys – kopų viršūnėse ir upių slėnių šlaituose, banguotose lygumose ir pelkynuose. Tačiau po šia monotoniška šilų skraiste slepiasi labai savitas ir turtingas gamtos pasaulis, įkvėpęs mokslui ir menui ne vieną kūrėją – Alfonsą Basalyką, Tada Ivanauską, Vincą Krėvę, Antaną Žmuidzinavičių, Mikalojų Konstantiną Čiurlionį ir dar daugelį kitų.“

Lietuvoje tikrai nedaug yra vietų, kur taip glaudžiai susiję gamtiniai, istoriniai, ekonominiai ir socialiniai veiksniai, kur geriausiai išlikusios gamtinės ir kultūrinės vertybės. Todėl leidinio autoriai nemažai vietos skyrė tradiciniams amatams, lankytinoms vietoms ir pažintiniams takams.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24