Ministerija kviečia rengti mokymus atliekų tvarkymo specialistams

2012-11-03, 08:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Siekdama, kad atliekų tvarkymo kokybė šalyje gerėtų, Aplinkos ministerija kviečia kompetentingas įmones, įstaigas ir organizacijas rengti atliekų tvarkymo specialistų mokymo programas ir organizuoti mokymus šiems specialistams. Rašytinius prašymus leisti organizuoti mokymus reikia pateikti ministerijos Dokumentų tvarkymo skyriui (103 k., A. Jakšto g. 4/9, Vilnius) pagal Atliekų tvarkymo specialistų mokymo ir kompetencijos tobulinimo tvarkos nustatytus reikalavimus.

2013 m. sausio 1 d. įsigalios nauja Atliekų tvarkymo specialistų mokymo ir kompetencijos tobulinimo tvarka. Su šiuo dokumentu galima susipažinti  čia. Naujoji Tvarka nustato, kad surinkti, vežti, laikyti ir apdoroti pavojingąsias atliekas, eksploatuoti sąvartynus, deginti atliekas gali tik tos atliekų tvarkymo įmonės, kurių vadovaujantieji darbuotojai ir specialistai išklausė atliekų tvarkymo specialistų mokymo kursus pagal aplinkos ministro patvirtintas tokių specialistų mokymo programas ir gavo jų žinias patvirtinantį pažymėjimą, suteikiantį teisę vykdyti atliekų tvarkymo darbus ar vadovauti, organizuoti atliekų tvarkymo veiklą.

Pagal Atliekų tvarkymo specialistų mokymo ir kompetencijos tobulinimo tvarkos reikalavimus mokymo įstaigos privalo turėti juridinio asmens statusą, mokymams reikalingų ir materialių, ir metodinių išteklių, interneto svetainę, nuolatinių arba pagal sutartis dirbančių darbuotojų, kurie kvalifikuotai ir nešališkai vykdytų mokymus, gebėtų praktiškai taikyti profesines žinias ir įgūdžius. Mokymai turi vykti jiems pritaikytose patalpose. Mokymo įstaiga negali turėti likviduojamos įmonės statuso, jai neturi būti iškelta bankroto byla.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24