Panaikinti apribojimai Lietuvai dalyvauti prekyboje šiltnamio dujų taršos leidimais

2012-10-25, 06:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jungtinių Tautų Kioto protokolo suderinamumo komitetas panaikino savo praėjusių metų gruodį priimtą sprendimą laikinai apriboti Lietuvai galimybę dalyvauti tarptautinėje prekyboje nustatytosios šiltnamio dujų normos vienetais. Apribojimai panaikinti remiantis teigiamomis išvadomis, kurias pateikė JT bendrosios klimato kaitos konvencijos (JTBKKK) sekretoriato ekspertai. Jie rugsėjo pabaigoje buvo atvykę į Lietuvą ir patikrino 2012 m. pateiktą Nacionalinę šiltnamio efektą sukeliančių dujų apskaitos ataskaitą.

Kaip sakė aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, ekspertų išvados patvirtino, kad pertvarkius ir sustiprinus mūsų šalies institucinę sistemą nacionalinėms šiltnamio efektą sukeliančių dujų apskaitos ataskaitoms rengti ji atitinka visus nustatytus reikalavimus.

Kioto protokolo suderinamumo komitetas laikinus apribojimus Lietuvai buvo skyręs dėl 2010 m. Nacionalinės šiltnamio efektą sukeliančių dujų apskaitos ataskaitos, kurioje buvo pateikti 2008 m. duomenys, rengimo trūkumų. Jiems pašalinti mūsų šalis privalėjo parengti priemonių planą Nacionalinės šiltnamio efektą sukeliančių dujų apskaitos ataskaitos rengimui gerinti.

Praėjusią vasarą, liepos mėnesį, Lietuva per Kioto protokolo suderinamumo komiteto posėdį pristatė ataskaitą apie šio plano įgyvendinimą. Tačiau buvo pareikalauta papildomų JTBKKK sekretoriato ekspertų išvadų, kaip įgyvendintų priemonių rezultatai atsispindi atskirų 2012 m. Nacionalinės šiltnamio efektą sukeliančių dujų apskaitos ataskaitos sektorių (žemės naudojimo keitimas ir miškininkystė, energetika, pramonė, atliekos, žemės ūkis) absorbuojamų ir išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio paskaičiavimuose. Ekspertai konstatavo, kad visi trūkumai yra ištaisyti.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24