Patvirtinta SGD terminalo poveikio aplinkai vertinimo ataskaita

2012-10-24, 06:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas pritarė SGD terminalo ir su juo susijusios veiklos infrastruktūros objektų statybai ties Kiaulės nugaros sala. Toks sprendimas priimtas patvirtinus terminalo poveikio aplinkai vertinimo (PAV) ataskaitą.

„Priimtas sprendimas dėl SGD terminalo statybos ir veiklos galimybių reiškia, jog jau yra baigta koncepcinė projekto fazė. Poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai pritarė visos PAV procese dalyvavusios valstybės institucijos (jų buvo 14), – tai įrodo, jog projektu yra tikima ir jis yra reikalingas Lietuvai užsitikrinant energetinį nepriklausomumą“, - sakė AB „Klaipėdos nafta“ SGD terminalo direktorius Rolandas Zukas.

Anot R.Zuko, rengiant ir derinant PAV ataskaitą buvo ne kartą inicijuojami susitikimai su suinteresuotomis institucijomis, asociacijomis, dokumentas buvo pristatomas visuomenei. Išankstinis bendradarbiavimas leido užsitikrinti, kad pastabos būtų pateiktos laiku, pagal jas pataisyta/papildyta PAV ataskaita bei priimtas sprendimas dėl planuojamos ūkinės veiklos galimybių.

PAV tikslas buvo nustatyti ir įvertinti galimą tiesioginį ir netiesioginį planuojamos ūkinės veiklos poveikį aplinkai. Svarbiausia - identifikuoti  galimą neigiamą poveikį ir pasiūlyti priemones šį poveikį sumažinti ar jo išvengti.

Vertinimą atliko įvairių sričių ekspertų kolektyvas, kurį sudarė apie dvi dešimtys mokslininkų bei ekspertų. 

PAV ataskaitoje buvo išnagrinėtos 2 galimos būsimo SGD terminalo įrengimo vietos alternatyvos: I alternatyva – SGD terminalo įrengimas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto dalyje ties Kiaulės nugaros sala, Klaipėdos mieste; II alternatyva – SGD terminalo įrengimas Baltijos jūroje ties Būtinge, Palangos mieste. 

www.enmin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24