„Žaliojo kodo“ konkursų dalyviams – specialieji ministerijos prizai

2012-10-24, 06:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiaisiais Aplinkos ministerijos prizais – Lietuvos raudonosiomis knygomis – apdovanoti keturi projekto „Žaliasis kodas“ konkursų dalyviai. Tai Oskaras Venckus, Modesta Kalkytė, Diana Lieponė ir Edmundas Lekevičius.

Aplinkos ministerija jau trečius metus yra projekto „Žaliasis kodas“, kurį inicijavo Europos Parlamento narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, partnerė. Ministerijos įsteigti specialieji prizai šiemet skirti „Žalio filmuko“ ir „EKO projekto“ konkursų dalyviams.

Iš „Žalio filmuko“ konkursui pateiktų trumpametražių filmų vertinimo komisija atrinko 11 geriausių. Jie sudarys „Žaliojo kodo“ rinkinį, kurį ketinama rodyti įvairių su ekologija susijusių renginių metu. Šių filmų autoriai – studentai, moksleiviai ir jų mokytojai.

Pirmąją vietą laimėjo Gabrielė Kartanaitė ir Karolis Kveselis už įtaigų kino pasakojimą apie vartotojiškas problemas, antrąją – animacinio filmuko „Maisto švaistymas“ autorė Vilma Bratkauskaitė, trečiąją – dviejų serijų komiško filmuko apie rūšiavimą kūrėjai Tomas Šiaulys, Skaistė Arbačiauskaitė, Kotryna Ašoklytė, Paulius Baikauskas, Aurelija Gamulka ir Vainius Vrubliauskas. Specialieji Aplinkos ministerijos prizai atiteko Oskarui Venckui už animacinį filmuką „Vienas“ ir Modestai Kalkytei už vinjetę „Color our blackened“.

Lietuvos raudonosios knygos įteiktos ir dviem „EKO projekto“ konkurso dalyviams, laimėjusiems Aplinkos ministerijos specialiuosius prizus. Juos pelnė Diana Lieponė ir Edmundas Lekevičius už vaikų ugdymui skirtus edukacinius projektus.

Nauji „Žaliojo kodo“ konkursai startuos 2013 metų pradžioje. Išsamesnės informacijos apie projektą galima rasti svetainėje http://www.zaliasiskodas.lt.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24