Naujoji atliekų perdirbimo linija padės tausoti aplinką

2012-10-19, 06:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Spalio 18 d. Vilniuje atidaryta nauja UAB „Atliekų tvarkymo centras“ atliekų perdirbimo linija, kuri bus moderniausia ir universaliausia Baltijos šalyse. Ši linija, kaip per jos atidarymą sakė aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, ne tik leis perdirbti atliekas ir antrines žaliavas panaudoti naujiems gaminiams, bet ir padės tausoti mus supančią aplinką, kadangi mažiau atliekų pateks į sąvartynus.

Ministras pasidžiaugė, kad naujoji įranga buvo įsigyta tik iš bendrovės lėšų, neprašant nei valstybės, nei ES paramos.

Naujoji atliekų perdirbimo įranga kainavo du milijonus litų. Ja naudojantis bus saugiai perdirbami nebenaudojami automobilių tepalo, kuro ir oro filtrai, sena buitinė technika ir elektronikos atliekos, padangos, guminės žarnos su metaliniais antgaliais, įvairios automobilių plastikinės detalės, sėdynės ir kt. Per metus naująja įranga bus galima perdirbti du tūkstančius tonų įvairių filtrų, tris tūkstančius tonų elektronikos atliekų, keturis tūkstančius tonų padangų, pustrečio tūkstančio tonų įvairių plastmasinių detalių, automobilių sėdynių, žarnų ir kitų atliekų.

Iš perdirbtų tepalo ir oro filtrų įmonė gamina kurui naudojamą gumos mišinį, gautus metalus tiekia naujiems gaminiams lieti, eksportuoja iš panaudoto tepalo ir kuro mišinio gautą bazinę alyvą. Perdirbus elektroniką, gautos antrinės žaliavos eksportuojamos ir iš jų gaminami nauji gaminiai, o perdirbtos padangos naudojamos keliams tiesti, dirbtinei žolei, gumos trinkelėms, vaikų žaidimų aikštelių dangoms gaminti.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24