Lietuvos zoologijos sodas turi galimybę tapti vienu moderniausių regione

2012-09-13, 06:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Per keletą artimiausių metų atnaujinus ir rekonstravus Kaune įsikūrusį Lietuvos zoologijos sodą, jis galėtų tapti vienu moderniausių regione. Iki kito rugsėjo, naudojantis Europos Sąjungos Regioninės plėtros fondo parama, bus parengta šio sodo teritorijos galimybių studija ir detalusis planas. Šiam tikslui pagal Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros ir Lietuvos zoologijos sodo pasirašytą finansavimo sutartį skirta 260 tūkst. litų.

Galimybių studija bus pradėta rengti gruodžio mėnesį, o šiuo metu vyksta konsultacijos su suburta darbo grupe, sudaryta iš zoologijos sodo, Aplinkos ministerijos ir kitų institucijų specialistų.

Parengus galimybių studiją ir detalųjį planą, bus pradėti rengti techniniai projektai, o vėliau – paraiškos Europos Sąjungos 2014-2020 m. paramos laikotarpio finansavimui gauti. Šios lėšos būtų naudojamos jau konkretiems renovacijos darbams, kurie, kaip manoma, užtruktų apie penkerius metus.

Kaip sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vyriausiasis specialistas Selemonas Paltanavičius, dabartinis Lietuvos zoologijos sodas atitinka ne visus ES reikalavimus. Jame ne visiems gyvūnams yra užtikrintos tinkamos  gyvenimo sąlygos. Kai kurie voljerai buvo pastatyti daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų.

Atnaujinant zoologijos sodą, gyvūnų gyvenamoji aplinka būtų kuo labiau pritaikyta jų natūraliai aplinkai, aktyviai veiklai. Taip pat čia galėtų būti įrengta daugiau švietimo ir poilsio zonų lankytojams.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24