Spausdinti šį puslapį

Lietuvos ir Gruzijos aplinkosaugininkai sutarė bendradarbiauti

2012-09-11, 07:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prieš kelias dienas Tbilisyje aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas ir Gruzijos aplinkos apsaugos ministras Georgas Zedginidzė pasirašė jų vadovaujamų ministerijų susitarimą bendradarbiauti aplinkos apsaugos srityje. Šis susitarimas, pasak Gedimino Kazlausko, padės abiem valstybėms spręsti nacionalinius ir tarptautinius aplinkosaugos uždavinius, gerinti abiejų šalių aplinkos būklę.

Numatyta glaudžiai bendradarbiauti stebint aplinkos būklę ir taršą, tvarkant ir valdant saugomas teritorijas, plėtojant jose ekologinį turizmą ir reintrodukuojant rūšis, rengiant su Europos integracija susijusį valstybės tarnautojų mokymą. Ketinama vykdyti bendrus projektus ir programas, keistis informacija apie aplinkos apsaugos teisės aktus, standartus ir planus, tai pat moksline ir technine informacija, organizuoti bendrus ekspertų susitikimus, konferencijas ir konsultacijas.

Susitarimas pasirašytas Tbilisyje vykusios tarpvyriausybinės konferencijos „Tbilisis+35: aplinkosauginis švietimas darniam vystymuisi“ metu. Jos darbe kartu su beveik penkiasdešimčia ministrų iš įvairių pasaulio valstybių dalyvavo ir Lietuvos aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Šį plataus tarptautinio masto renginį pradėjo Gruzijos Prezidentas Michailas Saakašvilis. Į Tbilisį susirinkę per tris šimtus konferencijos dalyvių iš daugiau kaip šimto šalių paminėjo Tbilisio deklaracijos 35-ąsias metines. Ši deklaracija buvo pasirašyta per pirmąją tarpvyriausybinę aplinkosauginiam švietimui skirtą konferenciją, kurią 1977 m. Tbilisyje sukvietė UNESCO. Ji, kaip pažymėjo konferencijos „Tbilisis+35: aplinkosauginis švietimas darniam vystymuisi“ dalyviai priimtame komunikate, atliko svarbų vaidmenį plėtojant aplinkosauginį švietimą ir skleidžiant darnaus vystymosi idėjas.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti