Pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Baltarusijos žemės ūkio ir maisto ministerija dėl laukinių gyvūnų vakcinacijos nuo pasiutligės

2012-07-17, 05:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir Baltarusijos Respublikos žemės ūkio ir maisto ministerija pasirašė bendradarbiavimo susitarimą dėl laukinių gyvūnų oralinės vakcinacijos Baltarusijos teritorijoje.

Bendradarbiavimo susitarimą pasirašė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas ir Baltarusijos Respublikos žemės ūkio ir maisto ministerijos Veterinarinės ir maisto priežiūros departamento direktorius Vasilijus Potapovičius Žukovas.

Šio susitarimo pagrindu bus skirtas Europos Sąjungos finansavimas laukinių gyvūnų pasiutligės likvidavimui Baltarusijos ir Lietuvos pasienio teritorijoje. Jaukai su vakcina nuo pasiutligės bus išmėtyti 50 km  atstumu nuo Lietuvos sienos, 33 000 km2 plote.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bendradarbiavimo susitarime įsipareigojo nustatyta tvarka suteikti Baltarusijos Respublikos žemės ūkio ir maisto ministerijai neatlygintiną Europos Sąjungos skiriamą finansinę paramą 2012 m. laukinių gyvūnų pasiutligės likvidavimo programai vykdyti. Baltarusijos Respublikos žemės ūkio ir maisto ministerija įsipareigojo įvykdyti pasiutligės likvidavimo programą.

Finansinė parama Baltarusijos Respublikos žemės ūkio ir maisto ministerijai bus skiriama už jaukų su vakcina nuo pasiutligės įsigijimą ir jų platinimą (išmėtymą iš orlaivių), laboratorinių tyrimų atlikimą, siekiant įvertinti vakcinacijos efektyvumą.

Lietuvoje pasiutligės likvidavimo programa sėkmingai vykdoma nuo 2006 m. Pastaraisiais metais dažniausiai laukinių gyvūnų pasiutligės atvejai nustatomi šalies pasienio su Rusijos Federacija ir Baltarusija regionuose. Pasiutligės likvidavimo programos vykdymas kaimyninėje šalyje yra labai svarbus veiksnys siekiant likviduoti pasiutligę Lietuvoje.

Europos Sąjunga jau antrus metus skiria neatlygintiną finansinę paramą laukinių gyvūnų pasiutligės likvidavimo programai Baltarusijos teritorijoje vykdyti.

www.vmvt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24