Spausdinti šį puslapį

Savaitgalis bus gana lietingas

2012-05-04, 11:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienis bus ta diena, kada orai iš tiesų pradės keistis. Po truputėlį lietaus zona skverbsis į Lietuvą, Lietuvos radijui sakė Judita Liukaitytė.

Anot sinoptikės, pavasariškos liūtys, lydimos perkūnijos, į didžiąją Lietuvos dalį atkeliaus penktadienį vakare. Tačiau diena bus labai šilta, kai kur sušils iki 28 laipsnių. Daugelyje rajonų bus apie 18–23 laipsnius šilumos.

„Šeštadienį tiek liūčių, tiek šilumos bus mažiau. Pagrindinis lietus bus naktį, dieną palis tik kai kur. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų vėjas. Naktis bus šiltesnė, oras teatvės iki 6–11 laipsnių. Tačiau šeštadienio diena jau bus vėsesnė – temperatūra daugelyje rajonų bus apie 16–21 laipsnį, prie jūros bus dar keliais laipsniais vėsiau“, – prognozuoja sinoptikė.

Pasak jos, sekmadienį bus dar truputėlį vėsiau, ypač vakariniuose rajonuose. Sekmadienio naktį vietomis, o dieną jau daugelyje rajonų palis, dangus bus labiau apniukęs, kai kur gali nugriaudėti ir perkūnija. Tačiau naktis iš šeštadienio į sekmadienį nebus labai šalta: oras vės iki 4–9 laipsnių šilumos.

„Sekmadienio dieną numatoma 12–17 laipsnių šilumos. Tik pietiniuose ir rytiniuose rajonuose sušils iki 22 laipsnių“, – Lietuvos radijui sakė sinoptikė J. Liukaitytė.

Lietuvos radijas, www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti