Ukmergės miškuose vyks tarptautinė paroda

2012-05-01, 14:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pir­mą kar­tą ša­ly­je ren­gia­ma tarp­tau­ti­nė pa­ro­da „Bal­ti­jos miš­kai 2012“ vyks Uk­mer­gė­je. Jo­je bus de­monst­ruo­ja­ma vi­sa su miš­ki­nin­kys­te su­si­ju­si stam­bio­ji ir smul­kio­ji tech­ni­ka.

Pa­ro­da vyks Mies­to šven­tės me­tu ge­gu­žės 31 – bir­že­lio 2 die­no­mis. Jo­je bus eks­po­nuo­ja­ma miš­ko įvei­si­mui, at­kū­ri­mui, prie­žiū­rai bei kir­ti­mui nau­do­ja­ma tech­ni­ka. Mo­der­ni, šiuo­lai­kiš­ka įran­ga bus de­monst­ruo­ja­ma po at­vi­ru dan­gu­mi. Miš­ki­nin­kys­tės ūky­je nau­do­ja­ma tech­ni­ka pre­kiau­jan­čių įmo­nių at­sto­vai su­teiks ga­li­my­bę iš­ban­dy­ti jos eks­plo­a­ta­ci­nes sa­vy­bes, įver­tin­ti tech­ni­ką dar­bo pro­ce­se.

Me­de­ly­nų bei miš­ko vei­si­mui, prie­žiū­rai, me­die­nos pa­ruo­ši­mui skir­ta tech­ni­ka pre­kiau­jan­čios įmo­nės, nu­spren­du­sios da­ly­vau­ti pa­ro­do­je, tu­rės kur „pa­si­reikš­ti“.

Šiai eks­po­zi­ci­jai Uk­mer­gės miš­kų urė­di­ja sky­rė apie 6 hek­ta­rų miš­ko plo­tą Pa­ši­lės gi­ri­nin­ki­jo­je.

Pa­sak urė­do Vi­gan­to Krau­ja­lio, vie­ta pa­si­rink­ta dėl ke­le­to prie­žas­čių. Pir­miau­sia ji yra Uk­mer­gės pa­šo­nė­je – Pa­ši­lė­je.

Urė­di­jos dar­buo­to­jai jau pra­dė­jo ruoš­ti dau­giau kaip 3 ki­lo­met­rų miš­ko ruo­žą nuo Pa­ši­lės iki Bu­ge­nių kai­mo.

Pa­si­rink­tas miš­ko plo­tas la­bai uni­ver­sa­lus. Ja­me yra ir dai­gy­nas, ir jau­nuo­ly­nas, ir bran­dus kir­ti­mui tin­ka­mas miš­kas. Taip at­si­ran­da ga­li­my­bė de­monst­ruo­ti įvai­rios pa­skir­ties tech­ni­ką – jau­nuo­ly­no prie­žiū­rai, miš­ko kir­ti­mui, me­die­nos iš­ve­ži­mui skir­tą įran­gą – be ža­los gam­tai.

„Pa­ro­dos lai­kas su­tam­pa su Uk­mer­gės Mies­to šven­te. Tai­gi ma­no­me, kad ją ap­lan­kys ne tik miš­ki­nin­kys­tės ar me­die­nos ap­dir­bi­mo įmo­nių spe­cia­lis­tai. Ti­ki­mės, kad miš­ke vyk­sian­ti pa­ro­da pa­si­ro­dys įdo­mi mies­te­lė­nams, no­rin­tiems pra­leis­ti lai­ką gam­to­je“, – svars­to V. Krau­ja­lis.

Pa­ro­dos me­tu vyks ke­lios kon­fe­ren­ci­jos-dis­ku­si­jos miš­ki­nin­kys­tės ir gam­to­sau­gos klau­si­mais.

Ta pro­ga Uk­mer­gė­je bus su­reng­tas skulp­to­rių ple­ne­ras. Jo bai­gia­ma­sis akor­das – bir­že­lio 1 die­ną. Ke­li ge­riau­si iš ąžuo­lų iš­skap­tuo­ti kū­ri­niai vė­liau pa­puoš vie­šą­sias mies­to erd­ves.

Ma­no­ma, kad per ke­tu­rias die­nas pa­ro­dą ap­lan­kys ne­ma­žai miš­ki­nin­kys­tės ūkio spe­cia­lis­tų, pri­va­taus miš­ko sa­vi­nin­kų, ku­riems ypač ak­tu­a­lu su­ži­no­ti di­džiau­sias miš­ko dar­bams nau­do­ja­mos tech­ni­kos nau­jo­ves.

Jau už­si­re­gist­ra­vo pir­mie­ji „Bal­ti­jos miš­kų 2012“  da­ly­viai. Ti­ki­ma­si, kad da­ly­vaus miš­ki­nin­kys­te ir me­die­nos ap­dir­bi­mu už­si­i­man­čios ben­dro­vės ne tik iš Bal­ti­jos ša­lių, bet ir iš Len­ki­jos, Bal­ta­ru­si­jos ir Vo­kie­ti­jos.

Pa­ro­dą or­ga­ni­zuo­ja Uk­mer­gės miš­kų urė­di­ja kar­tu su žur­na­lu „Miš­kai“. Ge­ne­ra­li­nis ren­gi­nio rė­mė­jas – tarp­tau­ti­nė kor­po­ra­ci­ja „Stihl“.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

www.ukzinios.lt

www.lvcom.eu

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24