Lietuvoje orai atvės ilgam

2012-05-01, 09:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sinoptikė Inga Stankūnaitė Lietuvos radijui sako, kad orai Lietuvoje atvės jau antradienį – ir ilgam. Savaitės pabaigoje galime sulaukti ir šalnų.

Anot sinoptikės, pirmadienį karštis dar išsilaikys, tačiau bus kiek vėsiau ir gaiviau nei sekmadienį: „Bet pietų Lietuvoje, pačiame pietiniame pakraštyje, tai yra Lazdijų, Varėnos apylinkėse, temperatūra dar kils 28–29 laipsnių šilumos, o didesnėje šalies dalyje vyraus 20–25 laipsnių temperatūra, Vilniuje bus apie 27 šilumos“.

Tačiau, pasak I. Stankūnaitės, pirmadienis – paskutinė šiltesnė diena.

„Jau antradienį temperatūra tekils iki 17 –20 laipsnių, o pajūryje greičiausiai laikysis tik 14 laipsnių temperatūra, kai kur esant daugiau saulės temperatūra pakils iki 16 laipsnių. Bet visoje Lietuvoje jau vyraus gerokai vėsesni orai nei pirmadienį, bet žymesnio lietaus dar nenumatoma“, – kalbėjo sinoptikė.  

Šis atvėsimas, I. Strankūnaitės teigimu, – gana ilgam, nes ir trečiadienį temperatūra bus panaši kaip antradienį, o nuo ketvirtadienio numatomi netgi dar vėsesni orai.  

„Kiek laipsnių bus vėsiau, sunku dar pasakyti, bet greičiausiai penktadienį dieną temperatūra tesvyruos apie 9–14 laipsnių šilumos, o be to, taip staigiai vėstant, esant giedram dangui, naktimis jau yra šalnų pavojus. Ypač naktį iš ketvirtadienio į penktadienį daugelyje rajonų susidarys šalnos, kai kur – net iki 5 laipsnių šalčio“, – prognozavo sinoptikė.

Lietuvos radijas ir www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24