Į Lietuvą po truputį atkeliauja šiluma

2012-04-23, 11:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šią savaitę sulauksime šiltų, bet drėgnų orų. Ketvirtadienį temperatūra pakils net iki 19 laipsnių šilumos, sako sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

„Orui šylant, lietūs vis labiau primena vasaros liūtis“, – teigia sinoptikas.

Anot jo, pirmadienio dieną daugelyje rajonų prapliups trumpos liūtys, kai kur pagrūmos perkūnijos, dvelks silpnas, nepastovios krypties vėjas. Sulauksime 13–18 laipsnių šilumos. Tik Baltijos pakrantėje bus 10–12 laipsnių šiluma.

„Panašūs orai mus aplankys ir antradienį. Bus ramu, tačiau daugelyje rajonų trumpai palis. Naktis numatoma nešilta: vos 1–6 laipsniai šilumos. Aukščiausia temperatūra dieną pakils iki 12–17 laipsnių“, – LTV naujienų tarnybai sakė V. Sakalauskas.

Drėgni išliks ir trečiadienio orai, palynos. Vidutinio stiprumo pietryčių vėjas pakryps iš pietų, pietvakarių. Naktis bus debesuota, bet nešalta: temperatūra svyruos tarp 5–10 laipsnių šilumos. O dieną vėl tenkinsimės 12–17 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienis bus sausesnis. Trumpai palis tik kai kur. Deja, naktį termometrai rodys neaukštą 3–8 laipsnių temperatūrą. Tik dieną jau pradžiugins 14–19 laipsnių šiluma.

„O štai penktadienį lietus gal ir nepasirodys. Yra tikimybė, kad pietvakarių vėjas atplukdys malonesnę, vasarišką šilumą. Naktį bus apie 10 laipsnių, o dieną temperatūra bandys kopti iki 17–22 laipsnių šilumos. Tik Baltijos pakrantėje bus vėsiau“, – prognozuoja sinoptikas.

Savaitgalį orai išliks šilti, deja, trumpo lietaus neišvengsime.  

LTV „Panorama“ ir www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24