Pavasarinė akcija - tradicija gyventi švariau

2012-04-21, 15:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtą kartą prisijungdama prie tradicinės švaros akcijos „Darom" Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Prezidentūros darbuotojais dalyvavo talkoje tvarkant vieną iš sostinės žaliųjų erdvių - miškelį-parką prie Filaretų gatvės.

Pasak šalies vadovės, džiugu, kad akcija „Darom" Jungtinių Tautų pripažinta kaip „Let‘s Do it World" projektas, kuris organizuojamas daugiau nei 100 pasaulio šalių.

Prezidentės teigimu, Lietuvoje turime daug gražių vietų, kur galime ilsėtis ir leisti savo laisvalaikį. „Labai apmaudu matyti šiukšlėmis užverstas net gražiausias mūsų šalies vietas. Kiekvienas turime jausti atsakomybę už tai, kas dedasi mus supančioje aplinkoje. Visus gyventojus kviečiu bendromis jėgomis sutvarkyti pamėgtas savo krašto žaliąsias erdves, ežerų pakrantes, paupius, parkus, miškelius ir prižiūrėti juos visada, ne tik šios akcijos metu", - pabrėžė valstybės vadovė.

Pasak Prezidentės, kasmetinė aplinkos tvarkymo diena yra įkvepiantis pavyzdys, kiek daug galima pakeisti bendromis jėgomis. Šiandieninė švaros akcija primena, kad didelių ir svarbių darbų sėkmė visada priklauso nuo kiekvieno šalies piliečio įdėtų pastangų.

Lietuvos vadovė pakvietė visus šalies žmones kasdien tausoti savo aplinką, rūpintis gamta kaip savo namais, rūšiuoti šiukšles ir geru pavyzdžiu paskatinti tai daryti kitus, kad daugeliui šalies gyventojų šiukšlių rūšiavimas taptų įpročiu.

Prezidentės teigimu, šią dieną tūkstančiai Lietuvos žmonių tampa savanoriais ir imasi tvarkyti savo kraštą. Tai rodo, kad aplinkos tvarkymo kultūra keičiasi tik į gera, kad žmonės tampa pilietiškesni, atsakingesni ir iniciatyvesni.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24