Spausdinti šį puslapį

Sinoptikė: nenustebkime, jei išgirsime perkūniją

2012-04-16, 13:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Savaitės pradžioje sulauksime iki 15 laipsnių šilumos, tačiau trečiadienio naktį orai atvės, Lietuvos radijui sakė J. Liukaitytė.

„Pirmadienį vietomis – didesnė tikimybė, kad rytiniuose rajonuose – sulauksime smarkaus lietaus, panašaus į vasarinį liūtinį lietų. Nereikėtų nustebti, jei išgirsime perkūniją – bus palankios sąlygos susidaryti perkūnijos debesims“, – perspėja sinoptikė.

Anot jos, vėjas bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Vakariniuose rajonuose jis bus truputį stipresnis.

„Pirmadienį temperatūra pasiskirstys labai netolygiai. Rytiniuose rajonuose bus žymiai šilčiau – čia oras sušils iki 11–15 laipsnių šilumos. Didžiojoje Lietuvos dalyje sušils iki 5–10 laipsnių“, – prognozuoja Judita Liukaitytė.

Antradienį po truputėlį lietus pradės trauktis. Antradienio naktį dar daugelyje rajonų palis, bet mažiau negu pirmadienį. O dieną jau tik kai kur trumpai nulis, tačiau temperatūra jau bus žemesnė. Antradienio naktį bus 0–5 laipsniai šilumos, o dieną visoje Lietuvoje sušils iki 5–10 laipsnių.

Trečiadienį jau žymesnio lietaus nenumatoma. O ketvirtadienio naktį debesų mažės, pūs silpnas vėjas, tačiau naktimis jau bus žymiai vėsiau.

„Trečiadienio naktį jau daugelyje šalies rajonų numatoma neigiama temperatūra, tik prie jūros išliks keli laipsniai šilumos. Trečiadienio dieną oras sušils iki 8–13 laipsnių šilumos. O ketvirtadienį jau sulauksime ir 10–15 laipsnių šilumos“, – Lietuvos radijui sakė sinoptikė Judita Liukaitytė.

Lietuvos radijas ir www.lrt.lt

www.lvcom.lt

 

Komentuoti