Antradienis – šalčiausia savaitės diena

2012-02-27, 13:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos radijui sinoptikė Alva Nagelytė sakė, kad iš šiaurės plūstelėjęs šaltas oras Lietuvoje užsibus tik porą dienų.

Anot jos, nuo savaitės vidurio vėl grįš atlydžio orai.

Pirmadienį rytinėje šalies dalyje dar protarpiais pasnyguriuos, pustys, įdienojus oro temperatūra bus nuo 1 iki 3 laipsnių šalčio.

Vakariniuose rajonuose bus daugiau saulėta, snigti neturėtų, temperatūra svyruos apie nulį laipsnių, pajūryje sieks iki 1–2 laipsnių šilumos.

„Antradienio naktį jau visoje Lietuvoje nebesnigs, debesys prasisklaidys, temperatūra nukris iki 7–12 laipsnių šalčio, kai kur gali pasiekti ir 15 laipsnių šalčio“, – teigia sinoptikė.

Ji tvirtina, kad antradienio dieną iš vakarų pusės su sniegu ir šlapdribomis artinsis šiltas oras. Iki dienos pabaigos krituliai jau gali apimti visą šalį. Šlapdribą pakeis lietus ir, temperatūrai esant truputį žemiau nulio, susidarys lijundra.

„Trečiadienio naktį šiluma su lietumi skinsis kelią vis labiau į rytų pusę. Rytą šaltis jau pasitrauks, dieną kritulių nebebus, ims sklaidytis debesys, temperatūra kils iki 2–6 laipsnių šilumos“, – prognozuoja A. Nagelytė.

Ketvirtadienį taip pat numatoma šilta, be žymesnių kritulių diena. Naktį temperatūra svyruos apie nulį laipsnių, dieną sieks iki 3–6 laipsnių šilumos.

Penktadienį daugelyje rajonų palynos. Temperatūra naktį ir dieną bus virš nulio laipsnių.

Lietuvos radijas ir www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24