Spausdinti šį puslapį

Lietuvoje laikysis žiemiški orai

2012-01-16, 12:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sinoptikas Silvestras Dikčius žada, kad šią savaitę Lietuvoje laikysis švelniai žiemiški orai. Anot jo, šalyje daug kur snyguriuos, o naktimis spaus šaltukas.

„Savaitės pradžia bus gana rami. Pirmadienį dalyje Lietuvos šiek tiek snyguriuos. Rytinėje ir pietrytinėje šalies dalyje yra nestipraus sniego tikimybė, pūs nestiprus šiaurės, šiaurės vakarų vėjas“, – Lietuvos radijui sakė S. Dikčius.

Pasak sinoptiko, temperatūra pirmadienio dieną svyruos tarp 0 ik 4 laipsnių šalčio. Vilniuje ir Kaune bus apie 1–3 laipsnius šalčio, Klaipėdoje numatoma apie 0–2 laipsnius šalčio.

Antradienį taip pat numatomi ramūs orai. Vietomis gali nežymiai pasnyguriuoti. Temperatūra naktį bus šiek tiek žemesnė: tarp 5–10 laipsnių šalčio, ypač vakariniuose Lietuvos rajonuose, kur turėtų labiau pragiedrėti.

„Antradienio diena taip pat šaltoka: 2–7 laipsniai šalčio. Tik tiek, kad vėjai nestiprūs, ir žvarbu būti neturėtų“, – sako S. Dikčius.

Trečiadienį sulauksime šiek tiek daugiau sniego. Naktį snyguriuos vakarinėje Lietuvos dalyje. Trečiadienį dieną turėtų pasnigti beveik visur. Naktį numatoma 6–11 laipsnių šalčio. Dieną bus 2–7 laipsniai šalčio.

Nuo ketvirtadienio orai turėtų keistis – Lietuvą pasieks žemo slėgio sūkurys, kuris jau atneš ir rimtesnio sniego, stipresnius vėjus. Galimos ir trumpalaikės pūgos.

„Temperatūra šiek tiek pakils, tačiau atodrėkis gali prasidėti nebent nuo ketvirtadienio ir tik prie jūros“, – teigia sinoptikas.

Penktadienį ir savaitgalį vėl vyraus švelniai žiemiški orai.

www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti