Spausdinti šį puslapį

Marių vanduo grasina Neringai

2011-12-20, 05:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dėl stipraus vėjo kylantis marių vanduo grasina ir Neringai. Kai kur marių bangos jau skalauja pėsčiųjų takus.

Ant laidų užvirtę medžiai be elektros pusei paros buvo palikę tris kurorto gyvenvietes, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Naktį pakilęs stiprus vėjas, gūsiai iki 25 metrų per sekundę, Neringoje vartė medžius, marių pakrantės inventorių. Preiloje medžiai užvirto ant aukštos įtampos laidų, todėl be elektros liko Nidos, Preilos ir Pervalkos gyventojai. Elektros neringiškiai neturėjo nuo 1 val. nakties iki pietų.

„Tokie netikėti įvykiai blogai tiek parduotuvėms, tiek kavinėms negalinčioms ruošti maisto, jeigu virtuvės elektrinės, tiek patiems gyventojams, kurie neturi šilto vandens“, – kalbėjo Neringos savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

Pasak specialistų, labai retas atvejis, kai neringiškiai apie pusę paros neturėjo elektros. Dažniausiai esą jos nebūna vos keletą valandų.  

„Gal būtų geriau, jei linijos ne oru eitų, o kad būtų kabeliai po žeme. Čia yra ateities klausimas“, – teigė Neringos meras Antanas Vinkus.

Visą naktį ir dieną pūtęs stiprus pietvakarių vėjas neleido į jūrą ištekėti marių vandeniui, todėl jis gerokai pakilo. Nidoje vanduo apsėmė molus, o Juodkrantėje kėsinasi į pėsčiųjų takus.

Dėl stipraus vėjo Smiltynės perkėlos darbas nesutriko. O dėl didžiulių bangų jūroje ir prie uosto vartų pavakare leidimo įplaukti į uostą laukė septyni laivai.

Marija Gabrienė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti