Spausdinti šį puslapį

Per Kalėdas temperatūra svyruos apie 0 laipsnių

2011-12-19, 11:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienio orus vis dar lems ciklonas, šiaurės vakariniuose rajonuose kris mišrūs krituliai: ir palis, ir kris šlapdriba, ir pasnigs.

„Kadangi pūs gūsingas vėjas, tai Žemaitijoje vietomis pasiaus ir silpnos pūgos“, – Lietuvos radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.  

Pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose žymesnių kritulių nenumatoma, tik bus vėjuota.

Pirmadienį pietvakarių-pietų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s. O Baltijos pakrantėje sieks ir 25 m/s.Tik vakarop vėjas pradės po truputį rimti.

„Dieną laikysis teigiama temperatūra: 1–3 laipsniai šilumos, o prie jūros 4–5 laipsniai šilumos“, – žada sinoptikas. 

Antradienį vėjas silpnės. Naktį nedideli krituliai iškris šiaurės vakariniuose rajonuose, bet jau bus vėsiau. Pašals iki 1–4 laipsnių šalčio. Tik pajūryje bus 1–3 laipsniai šilumos. Dieną žymesnių kritulių nenumatoma. Temperatūra bus apie 0.

„Trečiadienį ir ketvirtadienį orai bus sausesni. Tik ketvirtadienį vakarop krituliai pradės kristi vakariniame Lietuvos pakraštyje. Naktimis jau sulauksime šaltuko: nuo 4–9 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra gali būti nuo 4 iki 1 laipsnio šalčio, o prie jūros numatoma 3–5 laipsniai šilumos“, – prognozuoja V. Sakalauskas.

Artėjant šventėms Lietuvos link iš vakarų pusės pajudės Atlanto ciklonas, jis ir lems Kalėdų orus. Dažnai kris krituliai, bus vėjuota, o temperatūra svyruos apie 0.

Lietuvos radijas ir www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti