Spausdinti šį puslapį

Numatomas sniegas, šlapdriba ir lietus

2011-12-09, 11:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„Penktadienį dieną kritulių bus visoje šalyje. Jie gali būti ir gana gausūs. Sniegas palaipsniui turėtų pereiti į šlapdribą“, – sako sinoptikas Silvestras Dikčius.

Didžiulis ir aktyvus ciklonas šiuo metu labai sparčiai artėja prie Lietuvos. Jo debesys su krituliais pasiekė Vakarų Lietuvą.

„Vakarų Lietuvoje antroje dienos pusėje šlapdribą ir sniegą jau gali keisti lietus. Temperatūra dienos metu turėtų būti apie 0 ar 1–2 laipsnius šilumos. Šilčiau bus prie jūros – apie 3–5 laipsnius šilumos“, – Lietuvos radijui sakė sinoptikas.

Anot jo, vėjas stiprės: dieną daugelyje rajonų jo gūsiai sieks 15–20 m/s. Prie jūros jo greitis gali siekti ir 23 m/s.

„Bus gana audringa. Pučiant tokiam vėjui ypač rytinėje Lietuvos pusėje galimos ir trumpalaikės pūgos“, – perspėja S. Dikčius.

Savaitgalį vėjuoti su krituliais orai taip pat tęsis. Vėjai laikysis stiprūs. Šeštadienį vėjo greitis prie jūros gali siekti iki 24 m/s. O šeštadienio ir naktį, ir dieną daugelyje rajonų gūsiai sieks 15–20 m/s.

„Kritulių mažės, jie apims nebe visą Lietuvą ir bus įvairaus pavidalo: vienur snigs, kitur kris šlapdriba, prie jūros gali ir lyti“, – sako sinoptikas.

Temperatūra artimiausią naktį svyruos apie 0 laipsnių. O šeštadienį dieną bus 0–5 laipsniai šilumos. Taigi tas sniegas, kuris iškris penktadienį, pamažu tirps, nes ir sekmadienio naktį temperatūra bus apie 0 laipsnių. Dieną vėl bus 0–5 laipsniai šilumos.

Sekmadienį vėjas pamažu silps. Tik vietomis, daugiausia Vakarų Lietuvoje, jo gūsiai sieks 15–20 m/s. Kritulių taip pat mažės.

Kitą savaitę orai nebus žiemiški. Gali būti vėjuota, nes ir toliau Lietuvos orus lems žemo slėgio sūkuriai. Kritulių taip pat pasitaikys ir jie bus įvairūs: tiek šlapdriba, tiek sniegas, kartais gali ir lyti. O temperatūra dienomis beveik visą laiką bus teigiama: tarp 0 ir 5 laipsnių šilumos.

Lietuvos radijas ir www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti