Kaip gyvūnai pajunta artėjantį žemės drebėjimą?

2011-12-04, 07:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gyvūnai gali pajausti požeminio vandens cheminius pokyčius, kurie atsiranda artėjant žemės drebėjimui.

Tai, anot mokslininkų, gali paaiškinti keistą gyvūnų elgesį.

Mokslininkai nusprendė ištirti cheminius vandens pokyčius po to, kai pastebėjo rupūžių būrius paliekant tvenkinius Italijoje 2009 metais keletą dienų prieš žemės drebėjimą. Manoma, kad toks jų elgesys pranašavo apie artėjančią stichiją, skelbia bbc.co.uk.

Mokslininkai aiškina, kad prieš žemės drebėjimą uolienos Žemės plutoje išskiria tam tikras dalis, kurios reaguoja su požeminiu vandeniu.

Gyvūnai, kurie gyvena arti požeminių vandenų, yra labai jautrūs bet kokiems jo cheminiams pokyčiams, todėl iš anksto pajaučia prasidedantį žemės drebėjimą.

Rupūžės nėra vieninteliai gyvūnai, kurių keistas elgesys buvo pastebėtas prieš prasidedant seisminiams įvykiams. Neįprastai elgiasi ropliai, varliagyviai ir žuvys.

1975 metais Kinijoje žmonės pastebėjo gyvates sprunkant iš savo urvų dar prieš mėnesį iki stipraus žemės drebėjimo. Labiausiai stebino tai, kad gyvatės išlindo žiemos metu, kai jos miega žiemos miegu. Sprukimas iš urvų žiemą šiems šaltakraujams gyvūnams buvo pragaištingas.

www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Rupūžės nėra vieninteliai gyvūnai, kurių keistas elgesys buvo pastebėtas prieš prasidedant seisminiams įvykiams/efoto.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24