Kaune – balandžių paroda

2011-11-20, 09:23
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Kaune vyksta tarptautinė balandžių paroda. Joje eksponuojami senų ir naujų lietuviškų veislių sparnuočiai, galima pasigrožėti egzotiškos išvaizdos paukščiais.

„Šiuo metu yra eksponuojama 1118 balandžių, apie 90 rūšių: yra Rusijos veislių, net ispaniškų, Irako, Lenkijos, Vokietijos rūšių, jau nekalbam apie naujas lietuviškas veisles“, – sako Kauno dekoratyvinių balandžių draugijos pirmininko pavaduotojas Vismantas Markauskas.

Lietuviškas veisles pristatančioje ekspozicijoje – nuo A. Smetonos laikais Kaune augintų iki pastaraisiais metais išvestų veislių. Iš jų – Kauno drugeliais, Vilniaus spalvotašoniais, Lietuvos žuvėdrėlėmis vadinami sparnuočiai.

„Kad užaugintum balandį ir kad jis būtų įvertintas pagal tarptautinius kriterijus ar kažką tokio pasiektų – gautų įvertinimą – yra įdedamas didelis, didelis triūsas“, – tvirtina Kauno dekoratyvinių balandžių draugijos valdybos narys Ramūnas Naruševičius.

Parodoje gausu egzotiškos išvaizdos balandžių. Vieni stebina neįprastos išvaizdos snapais, kiti – netradiciniu stotu, įspūdinga uodega.

Sekmadienį rengiamame aukcione surinktos lėšos bus paaukotos vaikų globos namams.

Loreta Mačiulienė
LTV „Panorama“
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24