Lietuvos zoologijos sode – nauji retos rūšies gyvūnai

2018-11-15, 14:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos zoologijos sode – nauji retos rūšies gyvūnai Aplinkos ministerijos nuotr.

Lietuvos zoologijos sode pirmą kartą apsigyveno raganosės iguanos, praneša Aplinkos ministerija. Du šios retos saugomos rūšies driežai į Kauną iš Prancūzijos buvo atgabenti spalio pabaigoje. Ši septynerių metų raganosių iguanų pora ligi tol gyveno Paryžiaus nacionaliniame gamtos istorijos muziejuje. Lietuvos zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtojai naujuosius gyventojus pavadino Žozefina ir Bonapartu.

Į Tarptautinę raudonąją knygą įrašytos raganosės iguanos yra paplitusios Ispanijoje, Karibų salose. Jos daugiausia aptinkamos miško kirtimuose, sausuose miškuose, kuriems būdingos kalkakmenio pakrančių terasos ir žemumose esančios akmeninės buveinės. Raganosės iguanos gali padėti apie 30 kiaušinių. Jos užauga iki 136 cm, sveria nuo 4,5 kg iki 9 kg. Gyvena apie 15 metų.

Lietuvos zoologijos sode įkurdinta pora lengvai prisitaikė prie naujos vietos. Iguanas stengiamasi maitinti taip, kaip jos buvo maitinamos Prancūzijoje. Net 70 proc. raciono sudaro kiaulpienės, salotos, špinatai ir kitos lapinės daržovės, likusią dalį – vaisiai. Iguanos kartais paskanauja ir deserto – vabzdžių.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24