R. Tautkus: „Esame atliekų rūšiavimo aktyvistai“

2011-10-22, 12:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šampaninio Kauno choro vadovas Raigardas Tautkus atskleidė, kad jo namuose laikomasi griežtų atliekų rūšiavimo taisyklių.

„Mūsų šeima jau kurį laiką sąžiningai rūšiuoja atliekas, nepaisant to, kad mūsų šalyje tam nėra palankių sąlygų. Prie mūsų namų Vilniuje kurį laiką nebuvo specialių konteinerių, skirtų atrūšiuotoms atliekoms, tad tekdavo šiukšles tempti nemažą atstumą iki ten kur jie buvo stovėjo.

Tačiau tai neatšaldė mūsų noro prisidėti prie Žemės išteklių tausojimo. Šioje srityje esame tikri aktyvistai“, - pasakojo R. Tautkus.

Šeštadienį Kaune finišuoja beveik tris mėnesius vykusi, Knygų turgaus inicijuota, „Žalioji akcija“. Jos metu iš miestiečių buvo surinkta daugiau kaip 30 tūkst. knygų, o už jas gauti pinigai skirti medeliams pirkti. Talkininkai visame mieste pasodins daugiau kaip 500 medelių, vėliau jiems koncertuos Kauno Šampaninis choras.

Šampaninio choro vadovas sako, kad džiaugiasi galėdamas prisidėti prie šios akcijos.

„Mes puikiai suprantame, kiek reikia iškirsti miško, norint išleisti naują knygų seriją. Todėl labai svarbu yra atskirti popierių nuo kitų atliekų, kad perdirbus jį vėl būtų galima panaudoti. Mes taip pat prisidėsime prie „Žaliosios akcijos“, atveždami atrinktas knygas iš savo namų“, - sakė R. Tautkus.

Nemokamas Šampaninio Kauno choro ir jaunųjų miesto talentų koncertas skirtas akcijos uždarymui, įvyks šeštadienį 12 val., prie prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Knygų turgaus.

Daugiau informacijos: „Knygų turgaus“ atstovas Jonas Plenta, tel.: 8 620 47210, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24