Lietuviškų pomidorų derlius iškeliavo į prekybos centrus

2018-04-05, 13:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuviškų pomidorų derlius iškeliavo į prekybos centrus Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Sausį pasodintas ir kelis mėnesius lauktas pirmasis šiemet lietuviškų pomidorų derlius iš „Kietaviškių gausos“ šiltnamių jau iškeliavo į pirmuosius prekybos centrus. Didžioji žinia – be jau šalies gyventojų pernai pamėgtų pomidorų rūšių, šiemet ragausime anksčiau Lietuvoje niekada neaugintų. Kartu su šia naujiena pristatomos ir naujos, aplinkai draugiškesnės pakuotės.

Nuo tradicinės „jaučio širdies“ iki egzotinių kokteilinių pomidorų

„Kiekvienais metais ieškome, kuo nustebinti vartotoją ir didelį dėmesį skiriame skoninėms daržovių savybėms. Mes patys keliaujame po kitas Europos šalis, semdamiesi gerosios patirties ir ieškodami naujų ir įdomių daržovių rūšių, kurias galėtume užauginti Lietuvoje. Be pernai pasirodžiusių ir jau Lietuvos gyventojų spėtų pamėgti juodųjų, vyšninių, vynuoginių, slyvinių, avietinių egzotinių pomidorų, šiemet pasiūlysime ir pirmą kartą Baltijos valstybėse užaugintus gintarinius, kurie savo spalva primena Lietuvos auksu vadinamą gintarą“, - šypsosi „Kietaviškių gausos“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila.

Dalis šio daržovių augintojo šiltnamių ploto paskirta lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjams. Pernai bendrovės ryžosi drauge užauginti egzotines, anksčiau neaugintas pomidorų rūšis, o pasiteisinus bendram projektui, šiemet jų asortimentą dar labiau praplėtė. Kietaviškėse sunoko 5 visiškai naujos pomidorų rūšys, tad iš viso šiemet prekybos tinklo pirkėjai galės rinktis iš 15 Lietuvoje užaugintų pomidorų rūšių.

„Mūsų vartotojai itin vertina lietuviškus prekės ženklus ir vietinę produkciją, tačiau kartu nori ir neįprastų skonių. Pasirodo, įmanoma suderinti šiuos du tikslus ir užauginti egzotinių pomidorų rūšių Lietuvoje. Šiemet savo vartotojams galime pasiūlyti platesnį nei kada nors anksčiau lietuviškų pomidorų asortimentą“ – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Petys į petį dirbdamos ir kaip kasmet paįvairinti Lietuvos gyventojų stalą ieškodamos lietuviškos bendrovės nepamiršta ir tų vartotojų, kurie linksta prie nuo seno lietuvių pamėgtų pomidorų ir augina daržoves, skoniu primenančias tradicinę ir visiems gerai žinomą „jaučio širdimi“ vadinamą rūšį. Šiemet tokio skonio mėgėjams pirmą kartą Lietuvoje užauginti dar ir garbanotieji avietiniai pomidorai, kurie išvesti iš „jaučio širdies“ ir avietinių pomidorų rūšių.

Nepamiršo ir mažųjų valgytojų

Dalis produkcijos, kaip ir anksčiau, bus parduodama sveriama, tačiau tęsiame tradiciją pakuoti daržoves „Maximos“ vartotojams patogiose ir pirmosios klasės kokybę žyminčiose pakuotėse. Jei pernai pomidorai buvo parduodami 7 pakuotėse, tai šiemet jų beveik dvigubai daugiau – net 13. K. Montvila teigia, kad supakuota produkcija apsaugoma nuo prisilietimų, kuriais pernešamos bakterijos, bei taip sumažinama tikimybė, kad daržovės bus pažeistos jas transportuojant.

„Praėjusiais metais itin pasiteisino pomidorų asorti pakuotė, kurioje vartotojai galėjo rasti įvairių rūšių pomidorų, tad šiemet pasiūlysime dar du pomidorų rinkinius – didžiųjų bei mažųjų įvairiaspalvių pomidorų asorti. Na o mažuosus valgytojus nustebinsime saldžiais raudonaisiais pomidoriukais, supakuotais desertiniame indelyje, primenančiame ledus“, - sako K. Montvila.

Pakuotėse mažiau plastiko ir daugiau įdomios informacijos

Be to, „Maximos“ vartotojams siūlomos „Kietaviškių gausos“ pomidorų pakuotės šiemet ekologiškesnės ir informatyvesnės: „Niekam ne paslaptis, kad plastikinės pakuotės yra itin taršios. Tad gerbdami gamtą, šiemet ieškojome draugiškesnio aplinkai sprendimo. Kartoninė pakuotė šiuo atžvilgiu yra ateitis, todėl šiemet didžiąją dalį savo pakuotės pakeitėme kartonu vietoje plastiko“, - sako K. Montvila.

Kartoninė pakuotės pasitarnaus dar ir vartotojams aktualios informacijos pateikimui. Pakuotės primins, kad pomidorų nederėtų laikyti šaldytuve, nes šaltyje jie praranda skonio savybes bei tai, kad rekomenduojama paros daržovių norma yra 400 g. Ant pakuočių taip pat bus dalijamasi įdomiais, su Kietaviškėse auginamais pomidorais susijusiais faktais, pavyzdžiui, jog šie pomidorai yra apvaisinami kamanių.

„Rekomenduojamos daržovių normos priminimas ant pakuotės, įdomi ir įtraukianti informacija apie tai, kaip pomidorai, kuriuos laikote savo rankose, buvo užauginti, bei įvairių rūšių, skonių ir spalvų daržovės įtraukia vartotojus, edukuoja juos ir paneigia mitą, kad maitintis sveikiau yra nuobodu“, - teigia K. Montvila.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24