Bus išrinktas geriausias gaminys iš atliekų

2011-10-07, 08:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiemet pirmą kartą Lietuvoje Aplinkos ministerija organizuoja konkursą „Metų gaminys iš atliekų“. Jo tikslas, kaip sakė Atliekų departamento Atliekų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Mečkovskienė, – skatinti šalies verslą ir pramonę pakartotinai naudoti bei perdirbti atliekas ir iš jų pagamintais gaminiais parodyti visuomenei, kokios naudos teikia atliekų rūšiavimas ir perdirbimas, kaip tai padeda tausoti aplinką.

Konkurse gali dalyvauti visos Lietuvoje registruotos įmonės, gaminančios vartoti skirtus gaminius iš elektros ir elektroninės įrangos, apmokestinamųjų gaminių ir (ar) pakuotės atliekų. Laureatams bus įteikti piniginiai apdovanojimai. Pirmosios vietos laimėtojui – 7 tūkst. litų premija, antrosios – 5 tūkst. litų, trečiosios – 2 tūkst. litų.
Paraiškas galima pateikti nuo spalio 15 d. iki lapkričio 28 d. Aplinkos vadybos ir audito institutui (Kalvarijų g. 149, LT-08221 Vilnius).
Darbai bus vertinami pagal nustatytus kriterijus. Vertinimo komisija atsižvelgs, ar gaminys atitinka deklaruojamo normatyvinio dokumento reikalavimus, kokios panaudotos atliekos jam pagaminti, ar jis ir jo gamybos procesas yra ekologiški, ar jis funkcionalus, paklausus, ar jo gamyboje įdiegta Aplinkos apsaugos vadybos sistema pagal EMAS arba ISO 14001 standarto reikalavimus ir kt.
Konkurso nuostatai ir vertinimo metodika bus paskelbti Aplinkos ministerijos tinklapyje www.am.lt  ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos tinklapyje www.lpk.lt.

www.am.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24