Klaipėdoje vanduo vėl sėmė gatves ir kiemus

2017-11-20, 14:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdoje vanduo vėl sėmė gatves ir kiemus © Scanpix / Ramil Sitdikov / Sputnik nuotr.

Klaipėdoje sekmadienio, lapkričio 19-osios, vakarą lietaus vandeniui vėl pradėjus semti kai kurias gatvių atkarpas ir daugiabučių kiemus, situacija buvo suvaldyta. Tai konstatuota pirmadienį mero sukviestame Savivaldybės administracijos, AB „Klaipėdos vanduo“, policijos, ugniagesių gelbėtojų, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ atstovų pasitarime.

Meras Vytautas Grubliauskas padėkojo visiems, dirbusiems sekmadienį ir praėjusią naktį, tačiau kartu kvietė išlikti pasirengusiems ir neatsipalaiduoti. „Meteorologų duomenimis, virš jūros formuojasi lietaus ir šlapdribos debesys, tad artimiausiomis paromis taip pat galime sulaukti gausių kritulių. Atsipalaiduoti negali niekas - nei savivaldybė, nei tarnybos, nei gyventojai. Kaip sėkmingai susitvarkysime su gamtos pateikiamais iššūkiais, priklauso nuo daugybės faktorių - pradedant kritulių kiekiu, sistemos pajėgumu, tinkamu reagavimu, o baigiant net tokiais, regis, elementariais dalykais, kaip ant lietaus nuotekų grotelių pastatytas automobilis, trukdantis tarnyboms atlikti savo darbą“, - sakė Klaipėdos meras.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinė per praėjusią parą gavo 41 pranešimą apie gatvėse, kiemuose, rūsiuose besikaupiantį vandenį. Didžiąją dalį problemų specialistai išsprendė vakare, komanda dirbo ir naktį. Kitoms tarnyboms vakaras ir naktis buvo gerokai ramesni - policija gavo tik vieną pranešimą dėl sunkiai pravažiuojamos Šilutės plento atkarpos. Ugniagesiai gelbėtojai pranešimų, susijusių su potvynio grėsme, nesulaukė, gatvėse besikaupiantis lietaus vanduo nesutrikdė ir viešojo transporto eismo, skelbiama Klaipėdos savivaldybės pranešime.

Gausūs krituliai Klaipėdoje iškrito ir lapkričio 13-osios naktį. Tąkart AB „Klaipėdos vanduo“ gavo 103 pranešimus apie semiamas teritorijas. Iš karto po pastarojo įvykio su mieste dirbančiomis tarnybomis sutarta, kad šios apie galimas grėsmes savivaldybę informuos nedelsiant - vos pastebėjusios, kad kyla rizika. Savo ruožtu Savivaldybės administracija pasirūpins operatyviu gyventojų informavimu.

Pirmadienio rytą vykusiame pasitarime konstatuota, kad lapkričio 13-ios pamokas dauguma išmoko, tačiau namų darbų, kuriuos būtina padaryti, dar liko. Keitimosi informacija sistema sustyguota iš esmės, siekiant apie kylančias grėsmes informuoti gyventojus, buvo pasitelkti socialiniai tinklai, bendradarbiauta su žiniasklaida, gyventojams buvo išsiųsti trumpieji pranešimai į mobiliuosius telefonus apie toliau prognozuojamą gausų lietų bei raginimai pasirūpinti savo ir savo turto saugumu.

Po lapkričio 13-osios potvynių Savivaldybės administracijai taip pat duotas mero pavedimas pradėti procedūras, reikalingas nepriklausomiems ekspertams parinkti ir išoriniam vertinimui atlikti. Nepriklausomi ekspertai turėtų įvardyti tikslias potvynio priežastis bei galimus jo suvaldymo būdus, jei ateityje gamtos stichija pasikartotų.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24