Padidintas draudžiamų žvejybos būdų skaičius

2013-09-18, 10:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministras patikslino Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles ir padidino draudžiamų žvejybos būdų skaičių. Šis pakeitimas padarytas todėl, kad dar pasitaiko atvejų, kai žvejai mėgėjai naudoja kelis kartus daugiau žvejybos įrankių, dažniausiai skritulių, nei leidžiama, žvejoja rezervatuose ar kitose mėgėjų žvejybai draudžiamose vietose, gaudo žuvis, kurių tuo metu negalima žvejoti, užsiima povandenine žūkle naktį upėse ir kituose vandens telkiniuose, kur tokia žūklė neleidžiama.

Nors taip žvejojant žuvų ištekliams dažnai padaroma net daugiau žalos, nei žvejojant tinklu, administracinė bauda už išvardytus grubius pažeidimus yra penkiskart mažesnė negu už žvejybą tinkliniais įrankiais.

Kaip sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas, patikslintos taisyklės nustato, kad už povandeninę žūklę tamsiuoju paros metu ar vandens telkiniuose, kuriuose tokia žūklė neleidžiama, žuvų šaudymą povandeninei žūklei skirtais šautuvais iš valties, braidant ar vaikštant pakrantėmis, naudojant platesnį, nei leidžiama, strėlės antgalį, taip pat už žvejybą du ir daugiau kartų viršijant leidžiamą naudoti žvejybos įrankių ar kabliukų skaičių ar žvejybą draudžiamose vietose, žuvų, kurių žvejyba apskritai uždrausta ar tuo metu uždrausta, gaudymą bus baudžiama kaip už žvejybą draudžiamu būdu.

Už tai gali būti skiriama administracinė bauda nuo keturių šimtų iki vieno tūkstančio litų su žvejybos įrankių ir priemonių konfiskavimu. Iki šiol už tokius pažeidimus buvo galima skirti įspėjimą arba baudą nuo dvidešimt penkių iki dviejų šimtų litų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be jo.

Patikslintos Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės taip pat nustato, kad Šventojoje nuo tilto kelyje Kavarskas-Kurkliai iki Kavarsko užtvankos žvejoti draudžiama ištisus metus.

am.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24