Europos Komisija afrikinio kiaulių maro kontrolės priemonėms finansuoti Lietuvai skyrė beveik 1,5 mln. Eurų

2013-09-11, 13:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugsėjo 10 d. Europos Komisijos Maisto grandinės ir gyvūnų sveikatos nuolatinio komiteto  (SCOFCAH) posėdyje nuspręsta Lietuvai skirti 1,454 mln. eurų afrikinio kiaulių maro kontrolės ir prevencijos priemonių įgyvendinimui.

Rugpjūčio pabaigoje Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pokalbio telefonu metu buvo užtikrintas, kad Lietuva gali tikėtis reikiamo finansavimo. „Sprendimą suteikti finansavimą Lietuvai, Latvijai, Lenkijai ir Estijai palaikė visų Europos Sąjungos valstybių vadovai. Gavę šį finansavimą galėsime atlikti šios gyvūnų užkrečiamos ligos prevenciją ir kontrolę, o vairuotojams, kertantiems Lietuvos–Baltarusijos sieną, nereikės finansiškai prisidėti“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Siekiant išvengti minėto užkrato numatytos tokios priemonės, kaip dezobarjerų įrengimas transporto priemonėms dezinfekuoti ir dezinfekcijos vykdymas Lietuvos Respublikos tarptautiniuose pasienio kontrolės punktuose su Baltarusijos Respublika, stacionarių dezokilimėlių įrengimas kertantiems Lietuvos sieną pėsčiomis, stacionarių dezinfekavimo angarų, kuriuose transporto priemonių dezinfekavimą būtų galima vykdyti ir žiemą, statyba, intensyvūs laboratoriniai kiaulių ir šernų mėginių tyrimai, buferinės zonos įrengimas ir palaikymas siekiant apriboti laukinės faunos (šernų) migraciją tarp Lietuvos ir Baltarusijos bei kitos priemonės.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24