Tarptautinė keturkojų paroda

2013-09-01, 05:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Daugiau nei 300 įvairių veislių šunų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos ir Baltarusijos dalyvavo rugpjūčio 17 d. vykusioje šunų parodoje „Šalčininkų vasara 2013“. Renginį organizavo Šalčininkų šunų augintojų klubas.

Jano Sniadeckio gimnazijos stadione parodų dalyvių laukė du ringai, kuriuose vyko šunų pristatymas. Pagal parodos reglamentą šunys buvo suskirstyti pagal amžių, dydį ir veisles. Keturkojų grožį vertino tarptautinė teisėjų komisija: Francisco Ruiz Rodriguez iš Ispanijos, Horst Kliebenstein ir Martha Heine iš Vokietijos, Regina Vaitkunskienė ir Nijolė Zienienė iš Lietuvos. Visiems nugalėtojams buvo įteikti pagyrimo raštai, taurės ir prizai. Pagrindiniu renginio rėmėju tapo šunų ėdalo gamintojas Royal Canin.

Gražiausio parodos šuns vardą pelnė pudelis nykštukas. Lenkijos-Vokietijos-Lietuvos bendradarbiavimo jubiliejus

Šalčininkų seniūnijos seniūno Gžegožo Jurgo vadovaujama Šalčininkų rajono delegacija rugpjūčio 16 d. dalyvavo Nove Miasto Liubavskie (Nowe Miasto Lubawskie) vykusioje iškilmingoje šio miesto tarybos sesijoje, skirtoje bendradarbiavimo su Vokietijos Hude apskritimi dešimtmečiui, ligšioliniam bendradarbiavimui aptarti bei ateities planams nustatyti.

Burmistro Juzefo Blanko kvietimu į iškilmes suvažiavo miestų-partnerių delegacijos. Vokietijos delegacijai vadovavo Hude apskrities tarybos pirmininkė Anke Paradines, ją lydėjo Hude apskrities tarybos sekretorius Uwe Schubert, o Krymo Belogorskui atstovavo šio miesto meras Albert Kangijev.

Savo kalboje burmistras J. Blank pabrėžė, kad mūsų bendradarbiavimo pagrindu yra interpersonaliniai santykiai, o ypač – jaunimo kontaktai.

Nuo pat partnerystės pradžios įgyvendinta keliolika jaunimo mainų ir susitikimų projektų ne tik su bendraamžiais iš Hude, bet ir iš Fiume Veneto (Italija), Arnage (Pranzūcija), Sirnitz (Austrija) ir Šalčininkų. Tai padeda jaunajai kartai susipažinti su savo bendraamžių kultūra, tradicijomis ir kalba.

Jaunimo mainai vyksta ne tik per mokyklas – apima ir užmokyklinį bendradarbiavimą, kurį koordinuoja Hude miesto kultūros namai ir Fizinio aktyvumo draugija. Per šiuos mainus šokių grupė „Bagatela“ iš Nove Miasto Liubavskie dalyvavo šokių kursuose Hude mieste, o jaunimas iš Hude – baidarių žygyje po Drvencos (Drwęca) upe. Jaunieji futbolininkai iš sporto klubo Vilestedt mieste 2011 m. aplankė savo kolegas iš sporto klubo „Drwęca“.

Nove Miasto Liubavskie burmistras patikino, kad artimiausioje ateityje bus tęsiami jaunimo mainai, kurių rezultatas – daugybė individualių kontaktų ir net draugysčių.

Tolesnis kultūrinės įvairovės pažinimas, vis dar egzistuojančių stereotipų apie mūsų tautas laužymas, europietiškos tapatybės kūrimas, solidarumo ir atsakomybės už europietišką integraciją stiprinimas – šias sritis vystys Hude ir Nove Miasto Liubavskie.

Andžej Kolosovski

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24