A. Butkevičius: be vietos bendruomenių pritarimų skalūnų dujų žvalgybos darbai negali prasidėti

2013-08-20, 11:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Skalūnų dujų žvalgybos darbai galės prasidėti tik tada, kai vietos bendruomenės su tuo sutiks. Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad buvo susitikęs su JAV kompanijos "Chevron" atstovais ir informavo juos, jog būtina susitarti su Žemaitijos bendruomene.

"Jie pristatė, kokius viešinimo darbus atliks vietose ir kokius susitikimus su bendruomenės nariai organizuos. Buvau patikintas, kad "Chevron" pradėjo aktyvų darbą su gyventojais ir toliau su jais bendradarbiaus", - antradienį LRT radijui kalbėjo Premjeras.

A. Butkevičiaus teigimu, jo pozicija išlieka ta pati - pirmiausia turi būti susitarta su vietos bendruomenėmis.

"Tas susitarimas yra būtinas atliekant poveikio aplinkai vertinimą. Jame yra numatyta, kad vietos gyventojai turi būti informuoti ir privalo būti paskelbta, kada jiems bus pristatyti būsimi projektai. Nesant pritarimo iš jų pusės, jokie darbai negali prasidėti", - pabrėžė Vyriausybės vadovas.

ELTA jau skelbė, kad pernai spalio mėnesį JAV bendrovė "Chevron" nusprendė dalyvauti tarptautiniame konkurse naftos ir dujų gavybos Lietuvoje licencijoms gauti.

Skalūnų gavybai prieštarauja vietos bendruomenės, kurios Vilniuje surengė jau ne vieną protesto akciją. Naftos ir dujų gavybos bendrovė teigia esanti pasiruošusi bendradarbiauti su teritorijų, kuriose planuojama vykdyti skalūnų dujų žvalgybos darbus, gyventojais.

Aktyviausiai skalūnų dujų žvalgybai besipriešinančios Žygaičių kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Nairanauskas sako, jog "Chevron" planuojama naudoti technologija yra kenksminga, ir kaimo gyventojai visomis išgalėmis tam priešinsis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24