Pranešta apie du naujus afrikinio kiaulių maro protrūkius Rusijoje

2013-08-19, 14:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad kompetentinga Rusijos institucija oficialiai išplatino informaciją apie dar du naujus afrikinio kiaulių maro atvejus. Šios ligos protrūkiai nustatyti Pskovo apskrities Usviatsko rajone ir Tambovo apskrities Tokariovsko rajone.

Pirmasis protrūkis Pskovo apskrityje kilo dideliame šeimos ūkyje, kur buvo laikomos 89 kiaulės. Patologiniai mėginiai buvo paimti iš nugaišusių kiaulių ir išsiųsti į Pakrovo regioninę laboratoriją, kuri ir patvirtino afrikinio kiaulių maro virusą.

Tuo pačiu laiku nustatytas ir antrasis šios ligos protrūkis Tambovo apskrityje, šeimos ūkyje, kuriame buvo laikoma 116 kiaulių. Virusą nustatė Tambovo regioninė laboratorija, ištyrusi šiame ūkyje kritusių kiaulių patologinius mėginius.

Kaip pranešė Rusijos veterinarijos pareigūnai, abiejose fermose imtasi visų galimų biosaugos priemonių – kiaulės sunaikintos, ūkiuose atlikta dezinfekcija.

Šiais metais Rusijos Federacijoje nustatyta daugiau nei 80 afrikinio kiaulių maro ligos protrūkių Jaroslavlio, Pskovo, Belgorodo, Tverės, Tulos, Maskvos, Rostovo prie Dono, Voronežo, Tambovo, Smolensko, Volgogrado, Saratovo regionuose, Krasnodaro krašte ir Šiaurės Osetijos-Alanijos autonominėje respublikoje.

www.vmvt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24