Raginama atidėti ančių medžioklę

2013-08-13, 10:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pastebėjus, kad nemažai laukinių ančių jauniklių dar nėra pakankamai subrendę ir neskraido, medžiotojai raginami atidėti ančių medžioklės pradžią, pranešė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija.

Artėjantis ančių medžioklės sezono pradžios terminas - rugpjūčio 15-oji - šiemet neatitinka gamtos sąlygų, mat neįprastai šaltas ir užtrukęs pavasaris sutrikdė kai kurių gyvūnų veisimosi ciklą. Prisitaikydami prie gamtos vėliau nei įprastai pasaulį išvydo daugelis laukinių žvėrių ir paukščių jauniklių. Pastebėta, kad nemažai laukinių ančių jauniklių dar neskraido.

Medžiotojų ir žvejų draugija savo nariams išplatino draugijos pirmininko Broniaus Bradausko kreipimąsi į Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos narius dėl ančių medžioklės sezono pradžios atidėjimo. Kreipimesi medžiotojai raginami atsižvelgti į susiklosčiusias gamtines šių metų sąlygas, nepalankias laukinių ančių veisimuisi, kviečiami neskubėti pradėti ančių medžioklės taisyklėse nustatytais terminais ir sulaukti, kol jų medžioklės plotuose suaugs didesnė dalis ančių jauniklių.

"Mūsų draugijos narių tikslas visada buvo tausoti valstybės mums patikėtus gamtos išteklius, todėl ir šį kartą tikiuosi jūsų pritarimo ir palaikymo", - sakoma B. Bradausko kreipimesi.

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24