Spausdinti šį puslapį

Seimūnai žaliųjų prašymo neišgirdo

2013-06-12, 08:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Žaliųjų ir aplinkosauginės organizacijos antradienio rytą šalia Seimo surengė protesto akciją. Jos piketavo dėl Seimo plenariniame posėdyje vakar svarstyto Miškų įstatymo pakeitimo, papildant jį galimybe urbanizuoti miškingus miestus, rašo “Respublika”.

Tačiau parlamentarai nuogąstavimų neišgirdo ir projektui po svarstymo pritarė. Akcijos dalyviai išplatino Seimo nariams pareiškimą, reikalaujantį nepritarti siūlomam įstatymo projektui, atversiančiam galimybę neribotai naikinti miškus. Žalieji susirūpinę dėl gražiausių ir miškingiausių šalies kampelių - Druskininkų, Trakų, Švenčionių, Varėnos, Kazlų Rūdos - numatomo miškų niokojimo, pagrindžiant faktu, kad išimtinės sąlygos plėsti gyvenvietes miestuose suteikiamos savivaldybėms, kuriose miškingumas didesnis nei 50 proc. (išskyrus Neringą).

"Akivaizdu, kad toks išlygų išplėtimas padarys miško žemės paskirties keitimo ribojimą beprasmišką ir sudarys puikias sąlygas piktnaudžiauti", - teigė susivienijimo "Žali.lt" koordinatorė Virginija Vingrienė.

Žaliesiems labai kelia nerimą galimas valstybinių šalies miškų užvaldymo ir privatizavimo procesas, atimant galimybę visuomenei juose laisvai lankytis. Žalieji ir kitos aplinkosauginės organizacijos tikisi, kad Seimo nariai atsitokės ir nepritars šiam visuomenės interesus pažeidžiančiam ir gamtai žalingam projektui.

Komentuoti