Premjeras su Europos Komisijos nare aptarė klimato kaitos politikos prioritetus

2013-05-22, 13:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Europos Sąjungos klimato politikos komisare Connie Hedegaard. Premjeras pasidžiaugė konstruktyviu Europos Komisijos ir Lietuvos Vyriausybės bendradarbiavimu ir su eurokomisare aptarė klimato kaitos politikos prioritetus.

„Lietuva, be abejonės, pritaria EK pastangoms apibrėžti ES klimato kaitos ir energetikos politikos sąrangą 2030 m., siekiant paskatinti ilgalaikes investicijas į infrastruktūrą, kuri užtikrintų energijos tiekimo saugumą, stabilumą, energetinių išteklių kainų prieinamumą. Taip pat išsaugoti pramonės konkurencingumą ir skatinti investicijas į mažo anglies dioksido kiekio ekonomikos plėtrą, sąlygojant naujų darbo vietų kūrimą ir ekonominį augimą“, – sakė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, Aplinkos ministerija analizuoja visą su klimato kaita susijusią informaciją. Mūsų šalies nuomone, būtina svarstyti klimato tikslų integravimo klausimą, būtina šiuos tikslus integruoti į visus ekonomikos sektorius susijusius su energetika, pramone, transportu, žemės ūkiu ir kita.

Premjeras susitikime pabrėžė, jog Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu bus skiriamas dėmesys Varšuvos Klimato kaitos konferencijos, vyksiančios š. m. lapkritį, pasirengimui.

Susitikime pristatyti Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai – Europos patikimumas, augimas bei atvirumas. Eurokomisarės teigimu, klimato kaitos politika turi įtakos šiems trims prioritetams.

www.lrv.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24